Caută
Close this search box.

Dmitri Peskov: Rachetele americane trimise în Ucraina nu vor schimba rezultatul războiului. Ne vom atinge obiectivul

Kremlinul a declarat joi că livrările de rachete americane cu rază lungă de acțiune (Atacms) către Ucraina nu vor schimba rezultatul războiului, ci vor crea mai multe probleme pentru Ucraina, relatează Reuters.

În ultimele săptămâni, SUA au livrat în secret rachete cu rază lungă de acțiune Ucrainei, care le-a folosit până acum de două ori, a declarat miercuri un oficial american.

Rachetele au fost folosite pentru prima dată pe 17 aprilie împotriva unui aerodrom rusesc din Crimeea, care se afla la aproximativ 165 km (103 mile) de linia frontului ucrainean, a precizat oficialul.

Zelenski s-a întâlnit la Kiev cu ministrul britanic de finanțe. Sancţiunile împotriva Rusiei, printre temele de discuţie

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat joi că s-a întâlnit cu ministrul britanic de finanțe Jeremy Hunt la Kiev și a cerut înăsprirea sancțiunilor împotriva Rusiei.

Potrivit Reuters, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat reporterilor: „SUA sunt implicate direct în acest conflict. Urmează calea creșterii razei de acțiune a sistemelor de armament pe care le furnizează”.

El a adăugat: „Acest lucru nu va schimba în mod fundamental rezultatul operațiunii militare speciale. Ne vom atinge obiectivul. Dar acest lucru va cauza mai multe probleme pentru Ucraina”.

Statele Unite au trimis, în secret, rachete cu rază lungă de acțiune în Ucraina

Statele Unite au trimis deja, în secret, rachete cu rază lungă de acțiune în Ucraina, după luni de rezistență, inclusiv din partea președintelui Joe Biden. Confirmarea privind livrările a venit chiar de la Pentagon.

Ucraina a primit în secret, în martie, peste 100 de rachete ATACMS cu o rază de acțiune de 300 km și un număr mare de muniții cu dispersie, potrivit unor surse citate de NYT

Se pare că rachetele primite de Ucraina au lovit, în special, aerodromul militar din Djankoi, distrugând sistemele rusești S-300 și S-400, transmite NEXTA.

The post Dmitri Peskov: Rachetele americane trimise în Ucraina nu vor schimba rezultatul războiului. Ne vom atinge obiectivul appeared first on tvrinfo.ro.

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri