Caută
Close this search box.

Domeniul Regal Săvîrșin s-a redeschis pentru turişti, în prezenţa Majestăţii Sale Margareta şi a Principelui Radu

Pe acest domeniu, unde Familia Regală are singura reşedinţă privată din România, a fost organizat un târg la care au participat peste 50 de producători locali.

Sute de oameni s-au bucurat să intre pe Domeniul Regal Săvîrşin. Castelul folosit de Familia Regală nu este deschis publicului, dar pot fi vizitate Muzeul Regal al Automobilului, Atelierul Auto al Regelui Mihai I, Casa Ceaiului, magazinul de suveniruri, dar şi parcul de 20 de hectare care înconjoară castelul.

Pe domeniul regal s-a organizat și festivalul de tradiţii şi meşteşuguri populare „Suflet de România”.

MS Principesa Margareta: Acest festival este ceva foarte frumos, foarte profund, foarte util şi sper ca oamenii să aibă succes aici şi este bine că aduce Săvârşinul în mijlocul atenţiei.

Principele Radu: Faptul că aduce în prim-plan tot ceea ce e tradiţional la noi este un lucru foarte bun.

Domeniul Regal Săvîrșin a fost locul preferat al Regelui Mihai I, iar Custodele Coroanei îl numește acum “acasă”. A fost inclus în circuitul turistic în urmă cu trei ani. Pe acest domeniu există 12 stejari bătrâni, de peste 300 de ani. Stejarul Forray e cel mai vechi. A fost plantat în 1650.

The post Domeniul Regal Săvîrșin s-a redeschis pentru turişti, în prezenţa Majestăţii Sale Margareta şi a Principelui Radu appeared first on tvrinfo.ro.

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri