Caută
Close this search box.

Eclipsă totală de soare, vizibilă din Mexic, Statele Unite şi Canada, precum şi deasupra Oceanului Pacific

Mâine va fi eclipsă totală de soare! Vizibilă din Mexic, Statele Unite şi Canada, precum şi deasupra Oceanului Pacific. Luna se va interpune între Pământ și Soare pentru doar câteva minute, dar zeci de milioane de oameni s-au pregătit să vădă aceste momente, iar NASA a anunţat că va face mai multe experimente. La cascada Niagara se estimează că vor ajunge peste un milion de turişti! 

NASA estimează că peste 30 de milioane de oameni vor fi martorii eclipsei de pe continentul nord american. Fenomenul începe deasupra Pacificului de Sud și străbate Mexic, Statele Unite şi Canada.

Nicholeen Viall, astrofizician NASA: Toată lumea din Statele Unite va putea să vădă măcar o eclipsă parţială, în care luna blochează parțial soarele. Eclipsa totală este vizibilă din Texas, spre nord, până în statul Maine.

O femeie din statul american Texas a călătorit pe toate continentele şi oceanele Pământului pentru a urmări nu mai puţin de 20 de eclipse totale de Soare. Nu a ratat niciuna din 1998 încoace.

Leticia Ferrer, pasionată de eclipse: Este un anume lucru pe care îl simt, sunt atât de recunoscătoare să fiu acolo (unde are loc o eclipsă) și  atât de fericită să o văd.  Sunt oarecum dependentă de ele, de acea senzaţie că, pentru câteva  secunde sau minute, sunt una cu Universul.

Este de aşteptat că circa un milion de turişti să urmărească eclipsa din zona cascadei Niagara. În condiţiile în care această regiune are o populaţie de doar 500.000 de locuitori. Proprietarii de hoteluri, baruri şi restaurante s-au pregătit intens.

Gabriel Gabrie, proprietar de pizzerie: Ne așteptăm să avem sala plină  pentru prima dată după mult timp. Se apropie de sezonul de iarnă, deci este o perioadă interesantă.

Jim Diodati, primar Niagara: Ne pregătim că în jur de un milion de oameni să ne viziteze orașul în același timp, ceea ce este un record.

NASA va face mai multe experimente în timpul eclipsei. Agenţia va lansa trei rachete pentru a studia modul în care este afectată atmosfera superioară a Pământului. atunci când lumina Soarelui se diminuează temporar deasupra unei anumite zone a planetei. În SUA, următoarea eclipsă totală de Soare va avea loc în 2044.

The post Eclipsă totală de soare, vizibilă din Mexic, Statele Unite şi Canada, precum şi deasupra Oceanului Pacific appeared first on tvrinfo.ro.

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri