Caută
Close this search box.

Estonia invocă motive economice ca să mai închidă un punct de trecere a frontierei cu Rusia

Ministrul de finanţe de la Tallinn spune că în urma sancţiunilor impuse ruşilor, traficul a scăzut şi cheltuielile de menținere a punctului Koidula, din sud-estul țării, nu se mai justifică.

Mart Vorklaev, ministrul Estonian de Finanțe: Într-o primă fază, punctul de trecere de la Koidula nu va fi închis decât pe timp de noapte. Autoritățile au constatat că aceasta este perioada cu traficul transfrontalier cel mai lent.

Mart Vorklaev, ministrul Estonian de Finanțe: În acest moment, vorbim despre închiderea pe timp de noapte a punctului de trecere a frontierei Koidula pe lângă cel de la Narva, și există două motive. În primul rând, aplicarea cu succes a sancțiunilor, volumele de transport au scăzut, nu avem nicio obligație să menținem deschisă granița cu Rusia și, desigur, există aspectul economisirii banilor.

Este al doilea punct de trecere din cele șase care se închide parțial și asta pentru a nu-i împiedica pe navetiști să meargă la serviciu.

Raul Kudre, primarul localității Setomaa: Destul de mulți oameni fac naveta pentru a lucra în sudul Estoniei, în general, și posibilitatea de a trece granița dimineața devreme și noaptea târziu este importantă pentru ei. Oamenii lucrează în ture la Sanatoriul Värska, ceea ce înseamnă că trebuie să fie posibilă trecerea graniței în jurul acelor ore.

Fosta republică sovietică, în prezent membră a UE şi NATO şi un susţinător ferm al Ucrainei, are o frontieră de 333 de kilometri cu Rusia. Patru puncte de trecere vor rămâne deschise după închiderea celui de la Narva și acum al celui de la Koidula. În noiembrie anul trecut, Estonia le-a recomandat cetățenilor săi să evite călătoriile în Rusia precizând că este posibilă închiderea temporară a granițelor cu vecinul său din est, sub pretextul afluxului de migranți.

The post Estonia invocă motive economice ca să mai închidă un punct de trecere a frontierei cu Rusia appeared first on tvrinfo.ro.

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri