Caută
Close this search box.

Gold FM: Întâlnirile spectaculoase ale preotului Mega la Moscova

În cadrul emisiunii „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, difuzată la Radio Gold FM, Cozmin Gușă a făcut o sinteză a întâlnirilor inedite pe care le-a avut preotul-regizor Ciprian Mega la Moscova, prezentând și un scurt rezumat al discuției sale cu liderul rus Vladimir Putin.

Preotul român Ciprian Mega, regizorul filmului „21 de rubini”, a participat alături de o delegație românească la BRICS FILM FESTIVAL 2024, desfășurat la Moscova. Imediat cum a ajuns la Moscova, sâmbăta trecută, părintele Mega a fost anunțat că va sluji, cu binecuvântarea Patriarhului Kiril, slujba de liturghie, de duminică, la Biserica Kremlinului. Preotul Ciprian Mega a făcut liturghia a doua zi, marele Dorel Vișan, Laura Mega și restul echipei asistând la frumoasa slujbă. Un al doilea eveniment a fost confruntarea cu Medvedev, căruia părintele Ciprian Mega i-a spus să nu mai critice România atât de aspru și gratuit și să-și măsoare cuvintele legate de România și de români; ulterior, fostul președinte Medvedev l-a invitat la cină pe preotul-regizor Ciprian Mega, semn că a acceptat critica la adresa sa și a înțeles doleanțele părintelui patriot. A doua zi, Ciprian Mega a fost invitat la un prânz de către Konstantin Malofeev, președintele celei mai mari fundații rusești de tip ortodox. La gala de final, la decernarea premiilor, părintele Ciprian Mega a avut surpriza ca un consilier de-al lui Putin să-l invite la o audiență privată cu Vladimir Putin, întâlnire ce a ținut 21 de minute.

Toate aceste evenimente și toată această primire elegantă au avut loc după ce, în urmă cu o săptămână, Raluca Turcan, actuala Ministră a Culturii, a interzis două filme rusești în România, pe motiv de propagandă. În contrapartidă, echipa lui Ciprian Mega a avut parte de un tratament foarte cald și frumos la Moscova, din partea puterii ruse.

Cozmin Gușă, care a vorbit cu preotul-regizor Ciprian Mega pe tot parcursul prezenței sale la Moscova, în cadrul festivalului BRICS FILM FESTIVAL, dar și ulterior întoarcerii acestuia în România, a divulgat publicului care a fost mesajul pe care l-a transmis Vladimir Putin publicului român: „Președintele rus a spus că el înțelege care sunt problemele unor țări aflate sub ocupație americană, că nu are probleme cu faptul că este înjurat, dar că va avea o mare problemă dacă armele de pe teritoriul României vor fi îndreptate către Rusia”.

Sursă: Solidnews.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri