Caută
Close this search box.

Iranul neagă atacul / Israelul a atacat Iranul, Statele Unite au fost notificate înainte de lovituri / Explozie, auzită în apropierea aeroportului Isfahan din Iran

Israelul a atacat Iranul, au declarat pentru Reuters trei persoane familiarizate cu această chestiune, iar presa de stat iraniană a anunțat vineri dimineața devreme că forțele sale au distrus câteva drone. O sursă a declarat pentru Reuters că Statele Unite nu au fost implicate, dar au fost notificate de Israel înainte de atac.  Israelul a efectuat un atac în interiorul Iranului, a declarat un oficial american pentru CNN, într-o mişcare care ameninţă să împingă regiunea mai adânc în conflict. Iranul neagă atacul.

Update Iranul neagă atacul

Iranul a negat vineri că s-ar fi produs un atac cu rachete împotriva ţării şi a dat asigurări că apărarea antiaeriană a doborât mai multe drone, pe fondul tensiunilor legate de posibile represalii ale Israelului asupra Iranului, după atacul de sâmbăta trecută a Republicii Islamice asupra statului israelian, transmite EFE.

„Până acum nu există informaţii cu privire la vreun impact sau explozie la scară mare provocată de vreo ameninţare aeriană”, a transmis agenţia de stat IRNA. Nu a avut loc un atac extins, a adăugat IRNA, potrivit Agerpres.

Potrivit agenţiei Tasnim, apărarea antiaeriană a fost activată ca urmare a observării mai multor mici obiecte zburătoare. Presa de stat iraniană a relatat că mai multe mici obiecte zburătoare au fost doborâte deasupra provinciei iraniene Isfahan, scrie dpa.

Televiziunea de stat iraniană a difuzat o informaţie similară şi a prezentat imagini de aparentă normalitate în oraşul Isfahan, unde cu câteva ore înainte s-au auzit „explozii puternice”.

Explozii repetate în apropierea Aeroportului Isfahan

”Oraşul Ghahjaworstan este situat în apropierea Aeroportului Isfahan şi a celei de opta baze de vânătoare a Forţelor Aeriene ale Armatei”, a arătat agenţia de ştiri FARS.

Şi televiziunea Iranian Press a relatat că o explozie a fost auzită în apropierea oraşului situat în centru.

Cauza exploziei este necunoscută, potrivit News.ro.

Toate zborurile spre oraşele ”Teheran, Isfahan şi Shiraz, aeroporturile din vest, nord-vest şi sud-vest au fost suspendate”, a anunţat directorul pentru relaţii publice din Iran al unei companii aeroportuare, într-un interviu la televiziunea de stat Mehr TV.

Suspendarea a intrat în vigoare imediat, dar zborurile nu au fost anulate, a spus directorul.

”Pasagerii ar trebui să verifice informaţiile privind zborul înainte de plecare”, a adăugat el.

Sistemele de apărare anti-aeriană ale Iranului au fost activate în mai multe provincii ale ţării, a relatat, vineri dimineaţă, agenţia de stat IRNA.

De asemenea, televiziunea de stat Press TV a afirmat că decolările de pe mai multe aeroporturi iraniene au fost anulate, citând un oficial iranian.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri