Caută
Close this search box.

Israelul se pregătește de patru ani pentru un atac din partea Iranului, a declarat Reuven Azar la TVR Info

Alternativa pentru război este diplomația eficientă care să sancționeze Iranul. Este unul dintre mesajele transmise de Ambasadorul Israelului în România, care a vorbit la TVR Info, la emisiunea Prim Plan, despre situația din Orientul Mijlociu.

Reuven Azar, Ambasadorul Israelului în România: Este foarte ușor să condamni un atac, este foarte ușor să ceri rețineri. Dar spun un lucru: alternativa pentru război este diplomația eficientă. Noi asta dorim.

Ambasadorul Reuven Azar a precizat că Israelul se pregătește de patru ani pentru un atac din partea Iranului, motiv pentru care a dezvoltat sisteme de apărare eficiente, dar foarte scumpe.

Reuven Azar, Ambasadorul Israelului în România: Noi ne-am pregătit de un atac de o asemenea manieră cam de patru ani. Vom dezvolta tehnologiile viitorului, care vor reduce costul. Această apărare antiaeriană este una foarte scumpă.

Israelul a luat decizia de a ataca „în mod clar și cu forță” Iranul, ca răspuns la asaltul cu rachete și drone de sâmbătă seara. Hotărârea a fost luată luni, la ședința cabinetului de război, dar nu există detalii despre când şi cum vor intreprinde acţiunea militară.

Citește și: Tel Avivul a luat decizia de a ataca „în mod clar și cu forță” Iranul

Sâmbătă noapte, Iranul a trimis asupra Israelului peste 300 de drone şi rachete acuzând Israelul de atacul asupra consulatului din Siria. Asaltul dronelor şi rachetelor iraniene nu a făcut pagube prea mari şi nici victime.

Citește și: Atac masiv cu drone si rachete al Iranului asupra Israelului. Majoritatea rachetelor, interceptate în afara granițelor țării. Israelul spune că va exista un răspuns.

The post Israelul se pregătește de patru ani pentru un atac din partea Iranului, a declarat Reuven Azar la TVR Info appeared first on tvrinfo.ro.

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri