Caută
Close this search box.

Mahmoud Abbas „se așteaptă ca asaltul israelian asupra Rafah să aibă loc în zilele următoare”

Președintele palestinian, Mahmoud Abbas, a declarat, în cadrul unei conferințe în capitala saudită Riad, că doar SUA ar putea opri Israelul să atace Rafah, adăugând că se așteaptă la un asalt asupra orașului în următoarele zile, relatează Reuters.

Israelul a semnalat că intenționează să avanseze cu o operațiune terestră în sudul Rafah, singura parte din Gaza în care nu a trimis trupe.

Peste jumătate din populația de 2,3 milioane de locuitori ai teritoriului palestinian a căutat adăpost în Rafah după ce a fugit de bombardamentele israeliene din alte zone.

Președintele Autorității Palestiniene, Mahmoud Abbas: Doar SUA pot opri un asalt israelian asupra oraşului Rafah

Președintele Autorității Palestiniene, Mahmoud Abbas, le-a cerut duminică Statelor Unite să împiedice o invazie israeliană în oraşul Rafah, din sudul Fâşiei Gaza, transmit AFP şi Reuters.

Planul de atacare a orașului, amenințat de mult timp, a atras o opoziție intensă din partea aliaților Israelului, inclusiv a SUA, care au declarat că ar provoca mii de victime civile și ar perturba și mai mult livrarea de ajutoare.

Președintele SUA, Joe Biden, a declarat că Israelul nu ar trebui să intre în Rafah fără planuri credibile de protejare a civililor, iar miniștrii de Externe din țările G7 au declarat că se opun unei operațiuni militare la scară largă pe motiv că ar fi catastrofală pentru persoanele care se adăpostesc acolo.

Premierul israelian, Benjamin Netanyahu, a declarat că patru brigăzi de luptători Hamas se ascund acolo și că trebuie atacate. Guvernul său a promis să „distrugă” Hamas, după atacurile transfrontaliere din 7 octombrie, când militanții au ucis aproximativ 1 200 de persoane în Israel și au luat 250 de ostatici.

The post Mahmoud Abbas „se așteaptă ca asaltul israelian asupra Rafah să aibă loc în zilele următoare” appeared first on tvrinfo.ro.

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri