Caută
Close this search box.

MApN ordonă mobilizarea rezerviştilor

Ministerul Apărării Naționale (MApN) a anunţat mobilizarea rezerviştilor din județele Brăila și Galați în vederea verificării stadiului pregătirii populației, economiei și teritoriului pentru apărare ce se va desfășura, în perioada 8-12 aprilie. Pe timpul exercițiului, rezerviști cuprinși în planurile de mobilizare din cele două judeţe vor fi chemați la unități militare în vederea desfășurării unor activități specifice de pregătire militară. Cine nu se prezintă riscă amenzi usturătoare!


Potrivit MApN, în contextul războiului de la granițele țării, a mobilizarea rezervbiştilor din cele două jueţe a fost ordonată în cadrul exercițiului MOBEX BR-GL-24, aprobat de Consiliul Suprem de Apărare a Țării (CSAT) în anul 2023 în baza Legii 355/2009 privind regimul stării de mobilizare parțială sau totală a forțelor armate și al stării de război.
Deja sute de rezerviști au primit ordine de chemare prin poștă, conform Legii 355/2009 privind regimul stării de mobilizare parțială sau totală a forțelor armate și al stării de război. Conform legii, rezerviștii sunt obligați să participe la antrenamentele și exercițiile de mobilizare, dar şi la trageri, în caz contrar ei riscând amenzi cuprinse între 1.300 și 3.800 de lei.
„În conformitate cu articolul 80 din Legea 446 /2006, constituie contravenție neprezentarea la exercițiile și antrenamentele de mobilizare și se sancționează cu amendă de la 2-6 puncte. Un punct de amendă reprezintă 20% din valoarea salariului minim pe economie”, a precizatã MApN.
Anunțul mobilizării și amenințarea cu amenzi substanțiale au stârnit reacții de nemulțumire și îngrijorare în rândul rezerviștilor, dar mai ales al populației.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri