Caută
Close this search box.

Marcel Ciolacu, discuție cu cancelarul Olaf Scholz la București: „România mizează în continuare pe susținerea Germaniei pentru aderarea completă la Schengen și dezvoltarea economiei”

Update România mizează în continuare pe susținerea Germaniei pentru aderarea completă la Spațiul Schengen și dezvoltarea economiei, a declarat prim-ministrul Marcel Ciolacu, sâmbătă, în contextul întrevederii cu cancelarul Olaf Scholz.

„România mizează în continuare pe susținerea Germaniei pentru aderarea completă la Spațiul Schengen și dezvoltarea economiei. Am discutat astăzi, la întrevederea cu cancelarul federal german, Olaf Scholz, aflat în vizită în România, despre aprofundarea relațiilor bilaterale, cooperarea în plan economic și de securitate, precum și teme de interes european, în contextul apropiatelor alegeri pentru Parlamentul European”, a declarat Marcel Ciolacu.

„Am mulțumit omologului din Germania pentru sprijinul țării sale și al său personal pentru aderarea României la Schengen, proces pentru a cărui finalizare țara noastră mizează, în continuare, pe susținere astfel încât să fie eliminate cât mai curând și controalele la frontierele terestre”, a continuat liderul PSD.

Stirea inițială:

Partidul Social Democrat şi PES activists România vor găzdui, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, o reuniune a liderilor Partidului Socialiştilor Europeni.

Potrivit unui comunicat al PSD, vor participa premierul Marcel Ciolacu, cancelarul Germaniei, Olaf Scholz, comisarul european Nicolas Schmit, preşedintele PES, Stefan Lofven, secretarul general PES, Giacomo Filibeck, şi vicepreşedintele PES, Victor Negrescu, potrivit Agerpres.

Vor fi prezenţi, de asemenea, candidatul PSD PNL pentru Primăria Municipiului Bucureşti, Cătălin Cîrstoiu, ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Adrian Câciu, ministrul Muncii şi Solidarităţii Sociale, Simona Bucura-Oprescu.

PSD menţionează într-o postare pe Facebook că temele de dezbatere vor fi: alternativa la mandatele preşedinţilor de Comisie de dreapta, soluţiile social-democraţiei europene la problemele cu care oamenii se confruntă, ce va face PES pentru ca Uniunea Europeană să funcţioneze mai bine, mai eficient şi mai ales, în interesul cetăţenilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri