Caută
Close this search box.

Ministerul Mafiei. Rețeaua secretă din câmpul tactic

„Vorbim si vorbim despre securistii pensionari traficanti de influenta Mitica Dumbrava si Florica Coldea, avem insa doar o mica arhitectura a slugilor lor din Sistem. M-am gândit să schimb asta si să fac harta mare a “soldatilor” pe care fostul general SRI Mitică Dumbravă ii folosea pe “campul tactic” ca sa-si vanda influenta la judecatori si magistrati, reteaua secreta prin care colecta banii! 90% dintre ei fac acum obiectul unor dosare penale, multi fiind interceptati si filati in permanenta prin Bucuresti!” – scrie jurnalistul Liviu Alexa.

Mitica si Coldifer sunt cu cătușa la os in aceste zile. Procurorul Mihaela Iorga i-a zis lui Voineag ca se pensionează, dar ca va mai face totuși dosarul Hideg, ceea ce e de aplaudat. Cand sunt incoltiti, Mitică si Florian se imbolnăvesc zvonistic: Mitica face cancer in faza terminala (de doi ani e tot terminal săracu’ cancer), Coldea se dă lovit că are Parkinson. Haha, baieti, doamna Iorga nu pune botul!

Generalul Dumitru Dumbrava, fostul sef general din Servicii, iar mai apoi secretar general al Serviciului Roman de Informatii, este unul dintre cei mai discreti si malefici “securisti 2.0” care, impreuna cu Florian Coldea, a pus bazele unei retele impresionante prin care cei doi fortau, convingeau sau santajau oameni de afaceri sa le ofere sume colosale de bani in schimbul unor interventii favorabile in diverse cauze in justitie, practic le “rezolvau” dosare in instante.

Azi veti avea ocazia sa vedeti cum arata toti pionii de pe tabla de sah a “strategului” Dumitru Dumbrava, omul care, la apogeul carierei sale infractionale, controla zeci de avocati, procurori si judecatori. Foarte important de mentionat inca de la inceput, in aceasta “armata”, toti cei implicati in frunte cu Dumitru Dumbrava nu actioneaza in totalitate independent, ci raspund la ordinenele “adevaratului general” – Florian Coldea, care insa are si el o retea a lui paralela separata de cea a lui Dumbrava.

Va prezint in detaliu, om cu om, toata armata generalului Dumitru Dumbrava prin care acesta opera in Justitie, pe “campul tactic” pe care tot el il controla. Dupa o cariera de zeci de ani in serviciile secrete si cu acces nelimitat la informatii ultra-confidentiale, generalul Dumbrava si-a cultivat o adevarata caracatita de oameni cheie pe toate palierele justitiei pe care ii folosea dupa caz si interese. Avocati, procurori, judecatori, consilieri juridici, profesori de drept, parteneri in firme mari de avocatura, cu totii faceau parte din contactele strategice ale lui Dumbrava. Cu o metoda aproape matematica si cu o eficienta demna de un adevarat “minister al mafiei”, Dumbrava reusea sa convinga prin diverse metode deprinse in servicii o multime de oameni din justitie sa lucreze pentru el.

In prezent, DNA a primit mai multe sesizari si inregistrari audio de la mai multi oameni de afaceri care au fost santajati de-a lungul anilor de Dumbrava si armata sa de avocati si “consultanti”. Din informatiile noastre, mai bine de 90% din lista celor de mai jos sunt in prezent implicati in diverse dosare penale aflate in diferite stadii ale cercetarii penale. Am informatii clare ca peste 15 avocati din reteaua lui Dumitru Dumbrava sunt in prezent anchetati si pe numele lor au fost deja emise mandate de ascultare si filaj.

Partenerii rețelei Coldea erau de fapt si oamenii prin care acesta colecta banii de la afaceristi si tot prin ei isi vindea influenta la magistrati. Strategul protocoalelor de colaborare dintre gruparea Coldea si Parchetul General sau alte institutii cheie din justitie stia in amanunt cum functioneaza toate institutiile strategice ale statului, iar in paralel si-a dezvoltat un sistem aproape militarizat, prin care reusea sa obtina pentru el, Florian Coldea, dar si pentru alti oameni cheie din sistem sume de ordinul zecilor de milioane de euro, fara exagerare. Toata operatiunea asta era in realitate controlata exact ca  una de intelligence, desi total ilegala.

Strangerea de informatii, indosarierea lor, verificarea lor si ulterior procesarea lor in relatie cu beneficiarii arata modul in care Dumbrava si Coldea se interpuneau in niste afaceri sau interveneau uneori “providential” in favoarea unor oameni de afaceri mai mari sau mai mici care ajungeau in scurt timp sa devina adevarati “parteneri” de business cu cei doi generali ai rețelei.

Modul de operare este deja clasic si a fost dezvaluit in nenumarate randuri de diversi politicieni, afaceristi sau avocati. Fluxul de trafic de influenta mergea in doua sensuri:

Unul, daca erai suficient de mare si important, te cautau oamenii lui Dumbrava si iti propuneau ei sa-ti dea o mana de ajutor intr-o problema pe care si ei o cunosteau la fel de bine ca si tine, dar contra unei sume “modice” sau unui procent generos din business. Iar daca nu aveai nicio problema de niciun fel in justitie, dar, prin interceptari, sau alte metode specifice, ei aflau despre tine ca ai avea ceva necurat, atunci santajul nu era deloc subtil ca sa te determine sa “colaborezi”.

A doua abordare: daca erai suficient de bine conectat sau te aflai in cercul “soldatilor” lui Dumitru Dumbrava, aveai toate sansele sa prinzi o audienta chiar la unul dintre avocatii generalului ca sa ii faci o propunere pe care nu o putea refuza. In felul asta, tot know-how-ul rețelei mafioate ajungea sa fie la dispozitia oricui era dispus sa plateasca pretul corect.

Inca de cand activa in gruparea Coldea, Dumitru Dumbrava era cunoscut prin toate instantele importante de judecata pentru celebrele sale “plicuri galbene” pe care le plimba prin birourile magistratilor. E usor de inteles ce cuprindeau acele plicuri, dar e mai greu de explicat de ce atat de des chiar un general isi facea drum prin tribunale.

Intr-un interviu dat site-ului juridice.ro, patronat de Andrei Savescu, un bun prieten si apropiat de-al lui Dumbrava acesta declara in 2015:

“SRI este unul dintre anticorpii bine dezvoltaţi şi echipaţi pentru însănătoşirea societăţii şi eliminarea corupţiei”

Aici linkul cu interviul:

https://www.juridice.ro/373666/dumitru-dumbrava-sri-este-unul-dintre-anticorpii-bine-dezvoltati-si-echipati-pentru-insanatosirea-societatii-si-eliminarea-coruptiei.html

Dumitru Dumbrava avea acces nelimitat la orice informatii ale statului! Mergea la CNAS si petrecea ore intregi in baza lor de date!

In 2019, la doar un an de la pensionare, incepeau deja sa iasa la iveala o serie de detalii scandaloase din activitatea lui Dumitru Dumbrava. Pe langa vizitele sale foarte dese pe la instante cu plicurile galbene, acesta mai avea un obicei ireal pentru un general. “Descindea” cand dorea la Casa Nationala de Asigurari de Sanatate si cerea acces total la baza lor de date. Dumbrava petrecea ore intregi in fata computerelor din cadrul Directiei Tehnologia Informatiei, navigand extrem de atent prin baza de date a CNAS-ului. Este de la sine inteles ca acest lucru era complet ilegal si nejustificat de niciun fel de ratiune profesionala. Uneori acesta venea insotit si de fostul coleg, generalul Dumitru Cocoru, la sediul Casei Nationale de Asigurari de Sanatate.

Suspiciunile de la acea vreme spun ca Dumitru Dumbrava nu facea altceva decat sa colecteze o multime de date confidentiale pe care ulterior le oferea unor companii din domeniul farmaceutic pe sume uriase. Comoara informativa ajungea in felul asta in mainile unor oameni de afaceri din “Big pharma” care obtineau acces la informatii precum cati bolnavi de diabet sunt inregistrati si drept urmare cate medicamente ”specifice” ar fi bine de importat.

Gruparea Coldea din ANAF – Dumbrava , Cozma si “Anaconda” dictau controale la ordin, iar ulterior tot ei ii scapau firmele de dosare contra cost

Pe campul tactic din domeniul de business, generalul Dumbrava nu a operat singur si si-a creat cu acolitii sai o adevarata Directie de Securitate Economica care lucreaza si azi doar in favoarea lor si a firmelor “prietene”. Interventiile pe care acesta le face la firme necesitau efort si lucru de specialitate asa ca si-a atras langa el alti doi generali in rezerva, doua nume grele: Sorin Gabriel Cozma, zis “Paluga”, si Elena “Anaconda” Istode, ambii avand un trecut mai mult decat zbuciumat in serviciul de informații.

Toti trei insa nu opereaza singuri in acest domeniu extrem de lucrativ al afacerilor, și ei toti se supun orbeste “adevaratului general”, Florian Coldea, care are in continuare o influenta masiva atat asupra retelei lui Dumbrava, dar si o retea paralela de oameni loiali doar lui.

Generalul in rezerva Sorin Cozma a ajuns in funcție prin casatoria sa cu nepoata lui Virgil Magureanu si, in perioada lui de glorie, a fost inclusiv sef al Directiei Economice din Serviciul Român de Informații. Un fin colectionar de ceasuri scumpe care dadea “consiliere in afaceri” in lounge-ul VIP de la aeroportul Otopeni a ajuns acum sa lucreze in reteaua paralela a lui Dumbrava, dar si drept consilier personal al lui Mugur Isarescu pe probleme de transport valori.

Elena “Anaconda” Istode a fost si ea sefa a Directiei Economice din serviciu si ea a fost cea care declansa la ordin controale ale ANAF asupra unor firme care deranjau sau concurau cu companiile “prietene” ale retelei Dumbrava.

Printre altele “Anaconda” se ocupa si de ofiterii acoperiti din presa, ANAF si Ministerul de Interne. Dupa cum se vede, partenerii de combinatii periculoase ai lui Dumbrava sunt de calibru mare. “Anaconda” a devenit celebra in media dupa pozele cu ea in costum de baie tolanita pe yahturi de lux pe Coasta de Azur in vacante exclusiviste cu puscariasul Cristian Rizea.

Nimic nu s-a schimbat dupa pensie

Cum opereaza in prezent “Directia Economica” din Ministerul Mafiei lui Dumbrava?

Aproape la fel ca in perioada cand inca aveau cu totii epoletii pe umeri. Dumbrava, Cozma si “Anaconda” Istode, despre care poate credeti ca sunt niste “bieti pensionari speciali”, au o retea de “apostoli” inca in ANAF care lucreaza la ordinul lor.

Firmele prietene beneficiaza in felul asta de protectie la controale, iar cei care nu vor sa “coopereze”, se pot trezi oricand cu o avalansa de inspectori ANAF la usa si cu o multime de probleme care ajung, tot prin reteaua lor de procurori si judecatori, imediat in instanta. Citește mai departe pe Strict Secret

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri