Caută
Close this search box.

Miting de susținere pentru premierul Pedro Sanchez, în Madrid. 12 mii de oameni au ieșit în stradă pentru a-i cere să nu renunțe la șefia Guvernului

12 mii de oameni au ieșit în stradă în fața sediului partidului socialist din Madrid pentru a-i cere lui Pedro Sanchez să nu renunțe la șefia Guvernului. Alături de susținătorii veniți din toată țara cu 130 de autocare s-au aflat și membri ai Guvernului. Premierul va anunța mâine dacă renunţă sau nu la funcție, după ce soția sa a fost acuzată de corupție. Procurorii au cerut între timp închiderea dosarului.

”Pedro, nu ești singur! Președinte! Președinte!”. Pe o vreme neprietenoasă, susținătorii premierului Sanchez s-au strâns în fața sediul partidului socialist pentru a-și manifesta solidaritatea și pentru a-i cere să nu renunțe la șefia Guvernului.

”Nu sunt foarte optimistă, dar sper că se va răzgândi”, a spus

”Nu îl vom lăsa pe Pedro să cadă pentru binele comun al acestei țări”, a menționat

În acest sfârșit de săptămână a avut loc și reuniunea comitetului Federal al Partidului Socialist, prima de ​la care președintele Sanchez a lipsit și în care ar fi trebuit să se definitiveze lista candidaților pentru alegerile europarlamentare. Liderii au decis însă să amâne anunțul până marți, după ce se va ști dacă premierul decide să rămână sau nu în fruntea Guvernului, și până atunci să îi arate sprijinul.

Maria Jesus Montero, viceprim-ministrul Spaniei: Președinte, rămâi! Pedro, rămâi! Suntem alături de tine!

Soția premierului spaniol a scăpat de acuzații. Pedro Sanchez se mai gândește până luni dacă rămâne în funcție

Soţia premierului Sanchez scapă de acuzaţii. Procurorii au cerut arhivarea dosarului din lipsă de probe, după ce chiar sindicatul care a depus plângerea a recunoscut că s-a bazat pe informaţii din presă, care ar putea fi false. Chiar şi aşa, şeful Guvernului nu a revenit asupra deciziei de a reflecta asupra demisiei.

Premierul Spaniei a hotărât joi să își anuleze agenda publică pentru o pauză de reflecție după ce soția sa a fost acuzată de corupție și trafic de influență de către un sindicat de extremă dreapta. Ulterior acesta a recunoscut că informațiile nu au fost verificate , ci s-au bazat pe articole din presă, iar procuroii au cerut arhivarea cazului.

Între timp însă o altă organizație a depus o nouă plângere pe numele Begoniei Gomez cu aceleași acuzații. Luni, premierul Sanchez va susține o conferință de presă în care va anunța dacă rămâne sau nu în funcție.

The post Miting de susținere pentru premierul Pedro Sanchez, în Madrid. 12 mii de oameni au ieșit în stradă pentru a-i cere să nu renunțe la șefia Guvernului appeared first on tvrinfo.ro.

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri