Caută
Close this search box.

O femeie însărcinată a murit la Spitalul Județean Bacău. Familia acuză personalul medical

O femeie însărcinată a murit la Spitalul Județean Bacău

Acuzații de malpraxis la Spitalul Județean Bacău. O femeie însărcinată a murit în urma unor complicații.

Familia îi acuză pe medici că au intervenit prea târziu. Reprezentanții spitalului spun că s-a făcut tot ce era posibil pentru a o salva pe pacientă, dar au declanșat și o anchetă pentru a stabili cum a fost posibilă tragedia.

Femeia era însărcinată în patru luni. Ea și partenerul ei își doreau mult un copil și au apelat la fertilizarea in vitro. Prima oară nu a fost un succes. Acum însă părea că sarcina decurge normal și vor reuși să devină părinți.

Dar femeia a început să se simtă rău, iar medicul care îi urmarea sarcina i-a spus să meargă la spital, unde s-a constatat că fătul era mort. Femeia avea febră și dureri puternice abdominale și de cap.

Ovidiu Pruteanu, logodnicul femeii decedate: „Ei au consierat că are o viroză, că are abdomen acut, că nu a fost grav din punctul lor de vedere. Au mers pe diagnostic greșit. Au lăsat-o să sufere.

Pe ea o durea burta și ziceau că are cu capul, să zic așa, pe românește. Nu au făcut nimic, nu au avut medicamente, eu am adus vitamina C si Controloc, poate nu aveau cu ce să-i salveze viața.”

Reprezentanții spitalului spun că starea femeii a fost permanent urmărită. A fost supusă mai multor investigații și i s-a dat tratament, conform TVRInfo.

Când au văzut că starea nu i se îmbunătățește s-a format o comisie din specialiștii spitalului pentru a decide cea mai bună soluție și intervenția chirugicală.

Dr. Aurelia Țaga, director medical SJU Bacău: „Medicul ginecolog, în timp ce medicul chirurg efectua laparoscopia diagnostică, a sunat specialiști din Iași să ceară un sfat, ce să poată face. Era o mamă de o anumită vârstă, cu o sarcină dorită și se punea problema dacă să se facă histerectomie totală sau nu. Dar, în timp ce se consultau, a avut loc avort spontan.”

Femeia a fost transferată la ATI și, potrivit conducerii spitalului, monitorizată permanent. Starea ei ar fi fost însă deosebit de gravă. A făcut un prim stop cardiac și a fost resuscitată. Un al doilea atac i-a fost însă fatal.

Aurelia Baciu, mama femeii decedate: „Cea mai mare durere. Nu are copii și nu are cine să o plângă, decât eu, din suflet, și tot satul. Multe cazuri din astea am văzut în care mortul a fost de vină.”

Conducerea spitalului face verificări interne, iar rezultatele autopsiei au fost trimise la Iași, pentru expertiză medico-legală.

Rudele au făcut plângere la Colegiul Medicilor și la Poliție, pentru a afla cine se face vinovat de moartea femeii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri