Caută
Close this search box.

Peste 18.000 de locuinţe sub ape, în Rusia. Inundaţiile se apropie de niveluri record

Inundaţiile grave din Rusia au lăsat circa 18.000 de locuinţe sub ape joi, în condiţiile în care râul Tobol în regiunea aflată la graniţa cu Kazahstanul ameninţa să ajungă la niveluri record, informează DPA.

Alte 1.700 de case au fost inundate de ieri, a relatat agenţia de presă TASS, citând autorităţile. Mii de persoane au fost evacuate în ultimele zile.

Regiunile Orenburg (la sud de Urali) şi Kurgan din Siberia sunt cele mai afectate de inundaţiile dezastruoase din apropierea graniţei Rusiei cu Kazahstanul.

La Kurgan, capitala regiunii cu acelaşi nume, râul Tobol a crescut cu 1,5 metri în decurs de o zi.

Kurgan se pregăteşte pentru niveluri record de inundaţii, a declarat ministrul pentru situaţii de urgenţă Aleksandr Kurenkov.

Nivelul apelor este în creştere şi în regiunea Tyumen din Siberia, a declarat oficialul. Circa 94 de sate, cu o populaţie de 34.000 de locuitori, sunt în pericol de a fi inundate. Joi, autorităţile au ajutat 1.500 de persoane să se pună la adăpost în această regiune.

Rusia se confruntă cu inundaţii sezoniere neobişnuit de severe, după o iarnă cu zăpezi şi precipitaţii abundente.

Locuitorii din zonele afectate acuză autorităţile că au acţionat prea târziu pentru a-i proteja şi că nu au răspuns suficient de repede la apelurile de ajutor.

Inundaţiile sunt la fel de grave şi peste graniţă, în Kazahstan, unde autorităţile au început să evacueze locuitorii mai devreme, peste 100.000 de persoane afectate fiind ajutate să ajungă în locaţii mai sigure.

The post Peste 18.000 de locuinţe sub ape, în Rusia. Inundaţiile se apropie de niveluri record appeared first on tvrinfo.ro.

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri