Caută
Close this search box.

Piața franceză e invadată de produse contrafăcute. Razie în magazinele din apropierea satului olimpic care vând articole sportive

Amplă operațiune a poliției franceze, la mai puțin de 500 de metri de satul care îi va găzdui pe sportivi în perioada Jocurilor Olimpice. Au fost vizate magazinele care vând articole sportive, în special tricouri și pantofi sport. Polițiștii au confiscat 400 de mii de euro, bani gheață, și produse contrafăcute în valoare de câteva zeci de mii de euro. Franța a intensificat lupta cu mărfurile contrafăcute, un comerț ilegal care a luat amploare în ultimii ani. Detalii de la Mihaela Antoche.

Zeci de polițiști, vameși și angajați de la investigații financiare au controlat toate magazinele mici deschise în apropierea satului olimpic.

Obiectivul acestei ample operațiuni, cunoscute și sub numele de operațiunea XXL, este acela de a scoate de la vânzare toate produsele contrafăcute. Mai exact, tricouri și pantofi sport, mărfuri falsificate, greu de deosebit de cele originale.

Astăzi este într-adevăr o operaţiune pe scară largă, nu am văzut niciodată atât de mulţi poliţişti pe străzi. Se pare că sunt vizate mai multe magazine. Probabil pentru că aici se vând haine contrafăcute.

Polițiștii atrag atenția că și cei care cumpără produse contrafăcute pot fi pedepsiți.

11 magazine au fost închise, iar toată marfa contrafăcută, în valoare de câteva zeci de mii de euro, a fost confiscată și distrusă.

Anul trecut, în Franța, au fost distruse peste 20 de milioane de articole contrafăcute.

Înainte de Jocurile Olimpice, autoritățile au crescut numărul de controale pentru a stopa comerțul cu astfel de mărfuri.

The post Piața franceză e invadată de produse contrafăcute. Razie în magazinele din apropierea satului olimpic care vând articole sportive appeared first on tvrinfo.ro.

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri