Caută
Close this search box.

Premierul Ciolacu: Statul Qatar este un broker de securitate respectat în Orientul MIjlociu, la fel cum România este un factor de stabilitate recunoscut în Europa de Est

Criza din Orientul Mijlociu a fost printre subiectele de discuție dintre premierul Marcel Ciolacu și omologul sau din Qatar, la întrevederea pe care cei doi au avut-o miercuri la Doha. Pentru a dezvolta relația dintre România și Qatar este nevoie de pace și securitate în regiune, a transmis Marcel Ciolacu, la întâlnirile cu demnitarii qatarezi.

Marcel Ciolacu: Statul Qatar este un broker de securitate respectat în Orientul Mijlociu, la fel cum România este un factor de stabilitate recunoscut în Europa de Est. Tocmai de aceea, sunt aici, pentru a transmite un mesaj puternic că România este alături de Qatar pentru ca, împreună cu Statele Unite, partenerii din Uniunea Europeană și din regiune să susținem eforturile de pace.

Mohammed Bin Abdulrahman Bin Jassim Al Thani, prim ministrul statului Qatar: Este clar că războiul din Gaza a suscitat poziții diferite în comunitatea internațională. Există, însă, din păcate, o dublă măsură, în abordarea acestei chestiuni și am dori ca comunitatea internațională să adopte criterii unitare.

Premierul Marcel Ciolacu se află în vizita în Qatar, iar pe agenda discuţiilor se află dezvoltarea în România a unor proiecte importante de investiţii în valoare de 15 miliarde de euro.

TVR Info a aflat sumele care ar urma să fie investite de statul Qatar în proiecte importante din România.

Autostrada Comarnic – Brașov, 4,5 mld euro – estimare

Aeroportul din Timișoara- centru logistic intermodal, aprox. 294 mil euro

Calea ferată Predeal – Brașov – 1,7 mld. euro

TVR Info a aflat sumele care ar urma să fie investite de statul Qatar în proiecte importante din România

Premierul Marcel Ciolacu îşi continuă vizita în Qatar, iar pe agenda discuţiilor se află dezvoltarea în România a unor proiecte importante de investiţii în valoare de 15 miliarde de euro.

The post Premierul Ciolacu: Statul Qatar este un broker de securitate respectat în Orientul MIjlociu, la fel cum România este un factor de stabilitate recunoscut în Europa de Est appeared first on tvrinfo.ro.

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri