Caută
Close this search box.

Primele explicații MApN despre ambarcațiunea care plutea în derivă lângă Tuzla: ”Un posibil vehicul marin fără pilot”

Ministerul Apărării Naţionale (MApN) a precizat, vineri, că ambarcaţiunea răsturnată la est de Tuzla şi recuperată de nava ARSVOM, ”s-a dovedit a fi un posibil vehicul marin fără pilot” şi este cercetată de minister, împreună cu structuri specializate din cadrul Sistemului naţional de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională, conform procedurilor operaţionale specifice.

MApN a pus în aplicare „procedurile operaționale specifice de cercetare” a ambarcațiunii recuperate joi seară din apele teritoriale românești. Sunt primele informații oficiale despre barca despre care se știe neoficial că ar aparține Marinei din Ucraina și are la bord sisteme de bruiaj și radare.

”Vineri, 5 aprilie, Ministerul Apărării Naţionale, împreună cu structuri specializate din cadrul Sistemului naţional de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională, a pus în aplicare procedurile operaţionale specifice de cercetare a ambarcaţiunii. Miercuri, 3 aprilie 2024, nava de căutare-salvare Artemis a executat o misiune specifică pentru o ambarcaţiune răsturnată la aproximativ 20 Mm est Tuzla, care s-a dovedit a fi un posibil vehicul marin fără pilot”, a arătat MApN.

În cursul zilei de miercuri, Agenția Română de Salvare a Vieții Omenești pe Mare (ARSVOM) a fost alertată de către Centrul Maritim de Coordonare (MRCC) cu privire la o ambarcațiune răsturnată, în zona travers Tuzla. Nava SAR ARTEMIS, din cadrul ARSVOM, a fost solicitată să intervină pentru a efectua operațiuni de căutare și salvare, dar în urma căutărilor nu a fost găsită nicio persoană, singurul obiect identificat, în perimetrul de căutare, a fost barca răsturnată. Fiind considerată un pericol pentru siguranța navigației, ambarcațiunea a fost remorcată de către nava Sar Artemis- ARSVOM și adusă în port, pentru a se face investigații.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri