Caută
Close this search box.

“Să punem capăt acestei crize”. România a semnat, alături de 17 țări, un apel pentru eliberarea ostaticilor din Gaza

Lideri din 18 țări au semnat, joi, o declaraţie comună prin care fac un apel pentru eliberarea ostaticilor din Gaza, anunță Administraţia Prezidenţială. Este vorba despre România, Argentina, Austria, Brazilia, Bulgaria, Canada, Columbia, Danemarca, Franţa, Germania, Ungaria, Polonia, Portugalia, Serbia, Spania, Thailanda, Regatul Unit şi Statele Unite ale Americii.

„Solicităm eliberarea imediată a tuturor ostaticilor deţinuţi de Hamas în Gaza de peste 200 de zile. Printre aceştia, se află şi propriii noştri cetăţeni. Soarta ostaticilor şi a populaţiei civile din Gaza, care sunt protejate prin dreptul internaţional, este o preocupare internaţională”, se arată în declaraţia semnată de liderii celor 18 ţări. Preşedintele Klaus Iohannis s-a alăturat acestui demers.

„Acordul propus pentru eliberarea ostaticilor ar aduce o încetare a focului imediată şi prelungită în Gaza, care ar facilita o creştere a asistenţei umanitare suplimentare necesare care va fi livrată în toată Gaza şi ar duce la încheierea credibilă a ostilităţilor”, se subliniază în declarație.

„Locuitorii din Gaza vor putea să se întoarcă la casele şi pământurile lor, cu pregătiri în prealabil pentru a li se asigura adăpost şi provizii umanitare”, se mai arată în document.

Cei 18 semnatari reiterează apelul pentru eliberarea ostaticilor din Gaza: „Susţinem cu tărie actualele eforturi de mediere pentru a aduce acasă cetăţenii noştri. Reiterăm apelul către Hamas să elibereze ostaticii şi să punem capăt acestei crize, astfel încât să ne putem concentra cu toţii pe eforturile noastre comune de a aduce pacea şi stabilitatea în regiune”.

The post “Să punem capăt acestei crize”. România a semnat, alături de 17 țări, un apel pentru eliberarea ostaticilor din Gaza appeared first on tvrinfo.ro.

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri