Caută
Close this search box.

SANIMED revoluționează tehnologia colagenului. PROBIOS – viitorul tratamentului rănilor superficiale și supurante

Colagenul este o proteină esențială care joacă un rol crucial în procesul de vindecare a rănilor. Acesta este responsabil pentru menținerea structurii țesuturilor, pentru formarea de noi țesuturi și ajutaă la închiderea rănilor. În mod natural, colagenul este produs în organism, iar concentrația sa crește în zona unei răni pentru a sprijini procesul de vindecare.

PROBIOS este un dispozitiv medical alcătuit 95% din burete poros, realizat prin liofilizarea unei soluții de colagen derivat din surse animale (vacă sau cal). Acest colagen, proteina care oferă pielii fermitate, joacă un rol important în toate etapele de vindecare a rănilor. Astfel, atrage celulele necesare vindecării rănii, cum ar fi fibroblastele și keratinocitele, care încurajează debridarea, angiogeneza și reepitalizarea. În plus, colagenul reprezintă un substrat pentru creșterea de țesut nou, stimulând astfel recuperarea mai rapidă în comparație cu pansamentele clasice.

 

 

SANIMED, cu cea mai nouă tehnologie pentru realizarea acestor dispozitive medicale minune pentru vindecarea rănilor, a revoluționat colagenul, cu scopul de a oferi un tratament avansat și eficient pentru rănile superficiale și supurante. Utilizarea colagenului în acest mod creează un mediu umed, ideal pentru vindecare și stimulează granulația și epitelizarea.

În plus, gelul care se formează prin interacția pansamentului cu exudatul de pe rană este biodegradabil și nu necesită îndepărtarea la fiecare schimbare a pansamentelor, decât în cazul în care este necesară curățarea rănii din diferite motive (prezența unor infecții).

Cătălin Hideg, fondator Sanimed

România dispune de un astfel de Centru De Cercetare În Biotehnologie Avansată și de o fabrică de colagen, aflate pe platforma medicală SANIMED din localitatea Călugăreni, județul Giurgiu, dezvoltate prin abilitatea și implicarea domnului CĂTĂLIN HIDEG, împreună cu una dintre cele mai bune echipe de cercetători din țară.

Colagenul rămâne un element esenșial în procesul de vindecare a rănilor, iar îmbunătățirea înțelegerii și utilizării sale pentru vindecarea rănilor este un domeniu de cercetare important.

SANIMED, alături de CĂTĂLIN HIDEG și echipa sa de cercetători, dedică eforturi susținute pentru a servi comunitatea și pentru a menține România în fruntea cercetărilor în biotehnologie avansată. Tehnologia pe care o dezvoltă SANIMED are ca scop să fie utilă pentru toți românii și pentru oricine beneficiază de avansurile în această direcție, reprezentând astfel o inițiativă în beneficiul întregii omeniri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri