Caută
Close this search box.

Şeful serviciilor de informații ale armatei israeliene, generalul-major Aharon Haliva, a demisionat

Armata israeliană a anunțat luni că șeful direcției sale de informații a demisionat după ce și-a asumat responsabilitatea pentru eșecurile care au dus la atacul fără precedent din 7 octombrie al Hamas, scrie The Guardian.

„Generalul-maior Aharon Haliva, în coordonare cu șeful Statului Major General, a cerut să pună capăt funcției sale, ca urmare a responsabilității sale de conducere în calitate de șef al direcției de informații pentru evenimentele din 7 octombrie”, a declarat armata într-un comunicat.

„S-a decis că generalul Aharon Haliva își va părăsi funcția și se va retrage din IDF (armata israeliană), odată ce succesorul său va fi numit într-un proces ordonat și profesionist”.

Despre ziua de 7 octombrie, Haliva a declarat că a fost „un eșec al serviciilor de informații”, afirmând că „IDF sub comanda mea nu a reușit să avertizeze cu privire la atacul terorist desfășurat de Hamas”.

The post Şeful serviciilor de informații ale armatei israeliene, generalul-major Aharon Haliva, a demisionat appeared first on tvrinfo.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri