Caută
Close this search box.

Specii de lemur pe cale de dispariție, ocrotite într-o rezervație

Specii de lemur pe cale de dispariție, ocrotite într-o rezervație

O rezervaţie din Madagascar oferă şanse de supravieţuire şi dezvoltare unor specii de lemur aflate în pericol de dispariţie.

Locul în care aceştia trăiesc sub protecţie se numeşte chiar Parcul Lemurilor. Iar de-a lungul ultimilor ani mai multe exemplare au fost reintroduse în habitatul lor natural.

Parcul Lemurilor, o rezervație din Madagascar, a fost fondată în urmă cu aproximativ 10 ani, cu scopul de a salva primatele, inclusiv pe cele capturate pentru a fi animale de companie. Parcul găzduiește 7 specii de lemuri, dintre care 3 sunt pe cale de dispariție.

Laurent Amouric, fondatorul Parcului Lemurilor: „Statul ne-a dat această aprobare pentru a recupera efectiv animalele sechestrate din piețe, locuințe private sau chiar din hoteluri și restaurante, unde sunt ținute în cuști pentru a atrage turiștii. De la acel moment, este necesar aproximativ un an și jumătate de muncă cu doi îngrijitori pentru reabilitarea animalului.”

Până acum, peste 100.000 de elevi au vizitat acest sanctuar al primatelor cu ochii mari și au învățat cât de fragilă este această specie și cât de important este să plantezi copaci, conform TVRInfo.

Madagascar se numără printre țările cele mai afectate de încălzirea globală. Ca urmare a creşterii temperaturilor, se estimează că 60% din habitatul lemurilor va dispărea. O altă amenințare semnificativă pentru animale este pierderea habitatului natural din cauza exploatărilor forestiere și a defrișărilor masive.

Hanja Ramahefa, ghidul Parcului Lemurilor: „80% din flora și fauna din Madagascar sunt unice și endemice, adică pot fi găsite doar aici, nicăieri altundeva. Așadar, mesajul este clar: Pastrați totul, nu distrugeți această frumusețe naturală!”

Lemurienii sunt vieţuitoarele-vedetă ale Madagascarului. Ei trăiesc în sudul și sud-vestul insulei şi preferă în mod deosebit pădurile dese.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri