Caută
Close this search box.

Tactica oribilă rușilor: Dublă lovitură pentru a ucide salvatorii ucraineni

Rușii folosesc tot mai frecvent o tactică inumană: lovituri duble care ucid. Atacă un obiectiv cu rachete sau drone și – după ce la fața locului vin salvatorii sau polițiștii și jurnaliștii – aplică o a două lovitură, pentru a face mai multe victime. Este o tactică îngrozitoare, a declarat ambasadoarea SUA la Kiev. Are menirea de a afecta moralul ucrainenilor pentru a se preda, explică și analiștii militari.

În aceste imagini sfâșietoare este Vova, pompier că și tatăl lui, Vladyslav, din Harkov. Pe 4 aprilie, după o primă lovitură de rachetă, pompierii ucraineni au sosit de urgență la față locului. Tatăl și fiul lucrau la câteva case distanță. A urmat o a două lovitură și Volodimir și-a dat seama că tatăl său nu mai e.  

Două zile mai târziu, la Zaporojia, rușii au repetat schema. Două jurnaliste venite la față locului cu salvatorii și polițiștii au fost rănite. Este o tactică oribia, a declartat ambasadoarea SUA la Kiev, Bridget Brink.

Aceste strategii oribile îndreptate împoriva populației, a salvatorilor și jurnaliștilor sunt crime de război, a explicat profesoul de drept internațional Horațiu Radu.

Potrivit presei de la Kiev, de la începutul războiului, 91 de salvatori au fost uciși și 368 au fost răniți prin duble lovituri aplicate de ruși. 

The post Tactica oribilă rușilor: Dublă lovitură pentru a ucide salvatorii ucraineni appeared first on tvrinfo.ro.

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri