Caută
Close this search box.

The Line, oraşul desprins din filmele SF. Arabia Saudită construieşte o clădire-oraș lungă de 170 km, care va găzdui 9 milioane de oameni

Se spune că Dubaiul este orașul viitorului, însă lângă acest oraș se ridică cu adevărat orașul care pare desprins din filmele SF. The Line (Linia), un oraș cu pereţi din sticlă, care se va întinde pe 170 de kilometri.

Proiectul ambițios cunoscut sub numele de The Line este un oraș gigant construit de Emiratele Arabe Unite ca parte a dezvoltării mai ample numite Neom.

Va avea o lungime de 170 de kilometri și o înălțime de 200 de metri.

The Line promite a fi o minune a ingineriei și a sustenabilității, dar și o provocare uriașă din punct de vedere financiar și tehnic.

Este proiectat pentru a găzdui 9 milioane de locuitori şi a intrat deja în construcţie.

Oraşul va avea mai multe niveluri, deci  nu va fi o simplă linie lungă la sol, ci va fi un oraș vertical, construit pe mai multe niveluri. Planurile prevăd trei niveluri: nivelul superior – o zonă pietonală dedicată oamenilor, cu spațiu verde, zone de agrement și facilități comunitare. Nivelul intermediar – aici se preconizează a fi amplasată infrastructura orașului, inclusiv sisteme de transport public de mare viteză. Ultimul nivel, cel inferior va găzdui cel mai probabil utilitățile și logistica orașului. O adevărată minune.

Costul este de 1 trilion de dolari.

S-a scris recent că megaproiectul a fost abandonat şi va avea doar 1,5 kilometri.

Ministrul Economiei Arabiei Saudite a respins însă toate relatările din presă conform cărora megaproiectul NEOM, din care face parte şi The line,  în valoare de 1,5 trilioane de dolari, o dezvoltare futuristă a deșertului de pe coasta Mării Roșii, își reduce unele dintre planuri. Deci, se va face spun oficialii.

Acest NEOM, este o zonă economică specială aflată în curs de dezvoltare în nord-vestul Arabiei Saudite, lansată în anul 2017 de către prințul moștenitor Mohammed bin Salman. Este un proiect ambițios cu scopul de a crea un centru global pentru inovație, tehnologie și sustenabilitate.

Cu alte cuvinte, Arabia Saudita se pregăteşte de viitorul fără petrol, fără banii din petrol. Investeşte masiv pentru a pune pe picioare economia viitorului, oraşele viitorului.

 Planul saudiţilor este mai larg. Cumpără tot ce pot şi consideră că este viabil economic în întreaga lume. Tarom-ul s-ar afla şi el pe lista lor, dar şi alte proiecte din România. Ce este însă clar, în aceste momente se construieşte viitorul, tehnologic, economic şi social.

The post The Line, oraşul desprins din filmele SF. Arabia Saudită construieşte o clădire-oraș lungă de 170 km, care va găzdui 9 milioane de oameni appeared first on tvrinfo.ro.

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri