Caută
Close this search box.

VIDEO Amenințare crescută la Slănic-Prahova: Craterul se extinde rapid

După o perioadă de relativă liniște, craterul din Slănic Prahova a început să se extindă și să se adâncească din nou. Afectând acum chiar și copacii de-a lungul aleii, unul dintre aceștia a căzut în crater, în timp ce un stâlp de electricitate amenință să se prăbușească. Toți așteaptă raportul inițial al experților pentru a afla cauza exactă a prăbușirii solului de pe strada 23 August din localitate.

Autoritățile locale din Prahova confirmă că craterul de pe strada 23 August din orașul Slănic, județul Prahova, continuă să se lărgească și să se adâncească, ajungând acum la un diametru de trei metri.

Un copac a alunecat în groapa umplută cu apă, iar un alt brad este în pericol de prăbușire. În plus, un stâlp de electricitate este înclinat și prezintă riscul de a se prăbuși în crater, motiv pentru care a fost deconectat de la rețeaua de energie electrică.

 

 

Directorul Salinei Slănic a explicat că, în opinia lui, principala cauza ale acestei surpări ar fi faptul că în sol au fost infiltrații de apă. Stratul de sare este foarte aproape, iar din cauza infiltrațiilor s-ar fi produs niște găuri în sol, ceea ce a condus la o surpare, potrivit TVR Info.

Directorul salinei a mai precizat că e posibil ca în zilele următoare craterul să se taseze, ceea ce ar putea reprezenta un pericol pentru blocurile din zonă.

Este așteptat, luni, un prim raport al expertului în construcții de la Universitatea de Construcții București, iar marți sunt așteptate alte două rapoarte preliminare de la Institutul Național pentru Fizica Pământului și de la Geologie. Acestea ar putea indica cu exactitate cauza surpării.

Oficialii din Slănic Prahova au precizat că în toamna anului trecut au fost lucrări pentru rețeaua de gaze, au fost șanțuri care au fost lăsate toată iarna pline cu apă și de la acestea s-ar fi putut produce infiltrațiile cu apă și au condus la surparea de pe strada 23 August.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri