A fost inaugurat Centrul de mentenanță pentru sistemele de lansatoare

A fost inaugurat Centrul de mentenanță pentru sistemele de lansatoare

Centrul a fost înființat la Bacău de Aerostar, împreună cu Lockheed Martin. Himars sunt unele dintre cele mai performante sisteme de rachete portabile din lume. Centrul de la Bacău este destinat deocamdată doar Armatei Române, dar ar putea deveni un centru regional de mentenanță.

România a primit deja două dintre sistemele de lansatoare de rachete Himars, iar altele vor fi livrate în anii următori. Eficienţa acestor sisteme produse în fabricile firmei americane se vede în conflictul armat din Ucraina.

Angel Tîlvăr, ministrul Apărării Naționale: Înființarea acestui centru creează oportunitatea ca țările din regiune, ale căror armate sunt dotate cu aceste sisteme, să-și trimită tehnica pentru mentenanță sau reparații, aici. Este o realizare de excepție a colaborării dintre firma Aerostar și compania americană Lockheed Martin, care pune țara noastră pe harta mondială a facilităților de mentenanță și suport logistic pentru unul dintre cele mai performante și avansate sisteme de artilerie din acest moment.

Alexandru Filip, directorul general Aerostar SATC: Vrem să continuăm această facilitate în România şi să aducem valoare, dar şi sustenabilitate în România.

Centrul din Bacău ar putea fi folosit de toate ţările din regiune pentru întreținerea echipamentelor din dotarea NATO, conform TVRInfo.

Ray Pisseli, vicepreședinte al Lockheed Martin: Această facilitate poate fi de folos pentru mai multe sisteme Himars, pentru că sunt foarte multe în regiune, dar aceasta este o decizie a Guvernului, dar noi nu ne putem implica în ea, noi căutam oportunităţi de a servi pe oricare dintre aliaţi, inclusiv Ucraina, dacă ar fi această oportunitate. Dar acum este doar pentru Armata României.

Pentru proiectul Himars, la Aerostar Bacău au fost livrate echipamente de ultimă generație. România are în plan achiziționarea a 54 de lansatoare multiple Himars. Tehnologiile utilizate includ sisteme avansate de direcționare, ghidare GPS și sisteme automate de control de tragere.

Paula Hartley, vicepreședinte al Lockheed Martin: România a fost primul şi cel mai mare cumpărător de Himars, vom continua cu această facilitate pentru a le putea asigura susţinere şi mentenanţă. Avem un parteneriat nu doar în ceea ce priveşte lansatoarele, ci şi muniţiile avansate.

La sfârșitul anului trecut, Derco, o companie din grupul Lockheed Martin, a semnat un acord cu Aerostar Bacău pentru repararea trenurilor de aterizare, a roților și a frânelor avioanelor F-16 din dotarea Forțelor Aeriene Române.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *