Caută
Close this search box.

Aproximativ 50.000 de persoane au părăsit Rafah în ultimele 48 de ore. Al-Mawasi, oraşul desemnat de Israel pentru strămutaţi, nu are canalizare, apă curentă

„Aproximativ 50.000 de persoane” au părăsit orașul Rafah, din sudul Gazei, în ultimele 48 de ore, ca urmare a ordinului de evacuare emis de Israel, a declarat miercuri pentru CNN un angajat de rang înalt al Agenției ONU pentru refugiații palestinieni (UNRWA).

„Am urmărit aproximativ 50.000 de persoane care au plecat din Rafah în ultimele 48 de ore. I-am văzut plecând spre Khan Younis, unii au mers în zona umanitară extinsă de la Al-Mawasi, alții au plecat spre Deir al-Balah”, a declarat directorul adjunct senior din UNRWA în Gaza, Scott Anderson, pentru CNN.

Organizația Medici fără Frontiere a început externarea pacienților dintr-un spital de campanie din Rafah

Organizația Medici fără Frontiere (MSF) afirmă că a început externarea pacienților dintr-un spital de campanie din Rafah înaintea unei posibile evacuări, potrivit unui comunicat publicat miercuri, care o citează pe Aurélie Godard, șefa echipei medicale din Gaza.

Palestinienii din Gaza au început să părăsească luni partea de est a orașului Rafah, după ce armata israeliană a ordonat locuitorilor din zonă să „evacueze imediat”, în timp ce desfășoară o operațiune militară în oraș.

„Considerăm, în calitate de reprezentanţi ONU, că oamenii ar trebui să aleagă unde vor să meargă și să le oferim ajutor oriunde vor decide să se adăpostească alături de familiile lor”, a spus el.

Macklemore, vocea protestatarilor pro-palestinieni. În noul cântec, „Hind’s Hall”, rapperul american îl critică pe Biden

Într-un nou cântec, rapperul Macklemore îi laudă pe studenții universitari din SUA care protestează față de războiul israelian din Gaza şi promite că nu-l va vota pe Joe Biden în noiembrie.

Când a fost întrebat despre zona umanitară extinsă pe care Israelul a desemnat-o în orașul de coastă Al-Mawasi pentru ca locuitorii strămutați din Gaza, Anderson a spus că zona „cu siguranță nu are infrastructura la care te-ai aștepta”, adăugând că există deja peste 400.000 de persoane care caută adăpost acolo.

Israel is forcing Palestinians to flee parts of Rafah as it prepares to invade — pushing ~100K people to coastal areas like al-Mawasi.@wizardbisan reported from Israel’s designated „safe zone” al-Mawasi in Dec. She says it lacks infrastructure, toilets, food and running water. pic.twitter.com/HRhPdidc2C

— AJ+ (@ajplus) May 6, 2024

„Este în esență o zonă cu nisip, deci nu există infrastructură de canalizare, nu există infrastructură de apă. Nu există drumuri care să ducă acolo”.

„Nu mai pot nici să gândesc. Am lăsat în urmă 59 de ani de viață”. Mărturiile palestinienilor care fug din Rafah

Civilii palestinieni cărora armata israeliană le-a spus să evacueze zona de est a Rafah au descris, pentru CNN, frica și disperarea pe care le-au simţit când au fost smulși din casele și adăposturile lor. Între timp Israelul lovește cel mai sudic oraș din Gaza.

Anderson a mai spus că oamenii care fug spre Khan Younis vor ajunge într-o zonă deja devastată de război. El a subliniat că sosirea mai multor ajutoare umanitare este o preocupare primordială pentru agenția sa.

The post Aproximativ 50.000 de persoane au părăsit Rafah în ultimele 48 de ore. Al-Mawasi, oraşul desemnat de Israel pentru strămutaţi, nu are canalizare, apă curentă appeared first on tvrinfo.ro.

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri