Caută
Close this search box.

Incendiu uriaş cu degajare de fum toxic. Arde groapa de gunoi a Galațiului

Incendiu uriaş cu degajare de fum toxic la groapa de gunoi de la Tirighina, Galaţi. Zeci de pompieri luptă de ore bune cu focul, iar autoritățile au emis un mesaj RO-ALERT pentru a-i avertiza pe localnici. Vântul puternic propagă însă flăcările așa că incendiul ar putea fi lichidat abia peste câteva zile.

Alarma s-a dat după amiază, când un apel la 112 anunță că arde groapă de gunoi de la Tirighina în apropiere de municipiul Galați. Fumul gros se putea observă de la kilometri distanță așa că autoritățile au emis un mesaj RO-ALERT care avertiza populația dar și angajații firmelor din zonă cu privire la degajările de fum toxic.

Groapa de gunoi de la marginea Galațiului arde de ore bune, sunt temperaturi ridicate de 75 de grade. În interior sunt substanțe care întrețin focul. Vântul bate, iar pentru pompieri pare o muncă infernală, cel mai probabil va fi stins abia în zilele următoare.

Pompierii au intervenit cu 3 autospeciale și o autocisternă pentru a lichidă focul care ardea pe 2000 de metri pătrați.

Pompierii spun că focul s-a propagat ușor și din cauza materialelor inflamabile.

Cpt. Dan Ionașcu – purtător de cuvânt ISU Galați: Avem 3 autospeciale alimentate permanent. S-a ajuns la această suprafață pe fondul vântului care a propagat incendiul. Nu se pot apropia pompierii pentru că temperatura ajunge la 75 de grade. Sunt nevoiți să facă pauze și să lucreze în schimburi. Ce putea provoca focul, efectul de lupa al unei sticle pe fondul materialelor cobustibile din zona și ajutat de vânt.

Groapa de gunoi a Galațiului are o suprafață de peste 6 hectare și a fost făcută cu fonduri europene în 2007.

Bogdan Topală – șef secție Ecosal Galați: Incendiul a pornit în jur de ora 14.00, deocamdată nu cunoaștem cauza așteptăm organele abilitate să facă cercetarea. Depozitul ecologic respectă toate standardele în vigoare.

Reprezentanții Gărzii de Mediu au făcut măsurători în zona și urmează să stabilească dacă au fost depășite normele de poluare din cauza fumului.

The post Arde groapa de gunoi a Galațiului. Fumul gros se observă de la kilometri distanță appeared first on tvrinfo.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri