Caută
Close this search box.

Armata israeliană a anunțat că au fost lansate opt rachete spre Israel dinspre Rafah. Sirenele au sunat la Tel Aviv

Armata israeliană a transmis că cel puţin opt rachete au fost trase duminică spre centrul ţării dinspre Rafah, în sudul îndepărtat al Fâşiei Gaza, unde trupele sale sunt angajate în lupte aprige cu grupurile armate palestiniene, relatează AFP.

Sirenele au răsunat duminică în Tel Aviv și în unele părți din centrul Israelului, potrivit armatei israeliene, marcând prima dată de la sfârșitul lunii ianuarie când au fost trase rachete asupra orașului, potrivit CNN.

Armata a susţinut că „unele dintre rachete au fost interceptate”, iar un corespondent al AFP în Fâşia Gaza a raportat că a văzut rachete lansate de la Rafah.

Hamas a revendicat responsabilitatea pentru atac, spunând că a vizat Tel Aviv cu un „baraj mare de rachete” ca răspuns la „masacrele israeliene împotriva civililor”.

„Am bombardat Tel Aviv-ul cu un baraj puternic de rachete ca răspuns la masacrele sioniste împotriva civililor”, au scris Brigăzile Izz ad-Din al-Qassam în mesajul lor postat online la câteva minute după ce sirenele de avertizare au sunat în centrul Israelului.

Atacul arată că Hamas își păstrează capacitatea de a lansa rachete cu rază lungă de acțiune, în ciuda celor șapte luni de ofensivă israeliană în Gaza.

The post Armata israeliană a anunțat că au fost lansate opt rachete spre Israel dinspre Rafah. Sirenele au sunat la Tel Aviv appeared first on tvrinfo.ro.

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri