Caută
Close this search box.

Atac ucrainean cu drone, la Belgorod. Rusia lovește din nou infrastructura energetică a Ucrainei

Franţa neagă că a trimis soldaţi în Ucraina şi respinge campania de dezinformare a ruşilor care au anunţat exerciţii militare nucleare ca răspuns la informaţiile privind trimiterea pe front a militarilor din legiunea franceză. Şeful diplomaţiei de la Paris a scris clar, într-un mesaj pe X, că Franța nu a trimis trupe în Ucraina. Pe de altă parte, ruşii continuă atacul furibund, în speranţa că până pe 9 mai, când sărbătoresc Ziua Victoriei asupra Germaniei naziste, vor putea raporta victorii pe frontul ucrainean.

Dronele ucrainene au lovit regiunea rusă Belgorod. Sunt peste 30 de răniți și autoritățile locale spun că mai multe persoane au fost ucise. Regiunea Belgorod, care se învecinează cu Ucraina, a fost atacată în mod repetat de armata ucraineană în ultimul an.

Pe de altă parte, atacuri cu drone ruseşti, de dată această, au întrerupt temporar alimentarea cu energie electrică a unor părţi din regiunea Sumî din nord-estul Ucrainei, potrivit oficialilor ucraineni. Și Hersonul a fost țintă atacurilor rusești. 

Anatoliy Vorobiov, resident of KhersonEram pe canapea când a lovit. Şi asta a mai rămas din şifonier şi tot apartamentul. Eram pe canapeaua aceea. Nu -mi dau seama cum de nu m-a lovit. Cred că am avut noroc.

Elmira, resident of KhersonEra ora 13.40, zi de Paşti, zi sfântă şi voiam să ne strângem aici, să stăm o vreme, dar am fost bombardaţi, dar e bine că suntem în viaţă. 

Armata rusă a revendicat cucerirea a două localități, una din Donețk, unde înaintează rapid, și alta din Harkov. Pe de altă parte, Putin a ordonat exerciții cu arme nucleare tactice, ca răspuns la declarațiile Occidentului privind trimiterea de soldați în Ucraina. 

The post Atac ucrainean cu drone, la Belgorod. Rusia lovește din nou infrastructura energetică a Ucrainei appeared first on tvrinfo.ro.

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri