Caută
Close this search box.

Benjamin Netanyahu: Am distrus aproape toate batalioanele Hamas. Mai avem de distrus încă patru în Rafah

Premierul Benjamin Netanyahu a declarat, într-un interviu acordat Merit Street Media, că forțele de apărare israeliene au distrus aproape toate batalioanele Hamas.

Interviul a fost difuzat pe 9 mai, în aceeași zi în care Netanyahu a lansat un mesaj video pe X în care spunea  că chiar dacă  Israelul „rămâne singur”, organizaţia Hamas tot va fi învinsă. El a declarat că Israelul „va lupta cu unghiile” pentru a învinge organizația teroristă.

Netanyahu spune că amenințare SUA că nu va mai livra arme Israelului nu îi va descuraja şi nu opri ofensiva în Gaza.

Netanyahu: “Ne vom lupta cu unghiile” dacă SUA vor opri livrările de armament către Israel

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a transmis, într-un discurs în ajunul Zilei Independenței, un răspuns la avertismentul preşedintelui american Joe Biden care a amenințat că va opri unele livrări de armament către Israel dacă atacă Rafah, afirmând că ţara sa este pregătită să reziste de una singură dacă va fi necesar.

O operațiune israeliană limitată, la începutul acestei săptămâni, a capturat partea din Gaza a punctului de trecere a frontierei Rafah cu Egiptul.

„Am reușit să distrugem aproximativ 20 de batalioane Hamas din cele 24. Mai avem de distrus încă patru în Rafah. De aceea vrem să intrăm în Rafah, pentru că nu-i putem lăsa acolo”, a declarat el.

Întrebat dacă îi consideră complici pe palestinieni sau dacă membrii Hamas doar se ascund printre ei, Netanyahu a răspuns „Ambele variante sunt valabile. Am intrat în locuinţe unde se ascund acești teroriști și de unde trag. Ei sunt în spitale, școli și în zone rezidențiale. Dar când am intrat în aceste locuinţe, am găsit tablete. Deschizi tableta și vezi o poză cu Adolf Hitler. Iar într-o altă clădire, vezi texte din Mein Kampf al lui Hitler, care este lucrarea care a detaliat – a stabilit planul pentru distrugerea celor 6 milioane de evrei în Holocaust. Așadar, ei își educă copiii în ură față de evrei. Cu această mentalitate criminală. Și mulți se conformează, iar cei care nu o fac sunt oricum folosiți ca scuturi umane. Îi folosesc ca scuturi umane și țintesc civili, iar ei se ascund în spatele propriilor civili. Îi vizează pe ai noștri și se ascund în spatele lor. Aceasta este o dublă crimă de război. Și, bineînțeles, acest lucru face ca sarcina Israelului să fie mult mai dificilă.”

Cum rezistă poporul israelian după șapte luni de conflict?

Netanyahu: „Rezistă incredibil de bine. Sunt foarte puternici. Sunt uniți. Ei înțeleg că ne confruntăm cu un inamic predispus la genocid pe care trebuie să-l învingem pentru a ne asigura viitorul. Nu ne confruntăm doar cu monștrii Hamas. Ne confruntăm cu întreaga axă a terorii iraniene care își declară deschis obiectivul de a distruge tot ceea ce vedeți în jur. Să ne distrugă… să fie  un alt Holocaust. Asta nu se va întâmpla.

The post Benjamin Netanyahu: Am distrus aproape toate batalioanele Hamas. Mai avem de distrus încă patru în Rafah appeared first on tvrinfo.ro.

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri