Caută
Close this search box.

Biden a subliniat angajamentul SUA față de Israel, Ucraina și regiunea Indo-Pacific. ”Facem ceea ce numai America poate face în calitate de națiune indispensabilă”

Președintele Joe Biden a subliniat rolul critic al sprijinului SUA pentru aliații din întreaga lume, inclusiv Israelul, Ucraina și regiunea Indo-Pacific, într-un discurs susținut sâmbătă la ceremonia de deschidere a Academiei Militare a SUA de la West Point, New York, potrivit Reuters.

Discursul rostit în fața celor 1.036 de cadeți absolvenți ai armatei americane face parte dintr-un efort al lui Biden de a evidenția eforturile administrației de a sprijini personalul militar activ și pensionat. Printre acestea se numără o lege bipartizană pe care a semnat-o în urmă cu doi ani pentru a-i ajuta pe veteranii care au fost expuși la arsuri sau la alte otrăvuri să obțină un acces mai ușor la asistență medicală.

Biden i-a descris pe soldații americani care „lucrează non-stop” pentru a sprijini Ucraina în efortul acesteia de a respinge o invazie rusă care durează de doi ani, dar și-a repetat angajamentul de a-i ține departe de linia frontului.

”Suntem puternici alături de Ucraina și vom fi alături de ei”, a declarat Biden mulțimii în aplauzele mulțimii.

El a subliniat, de asemenea, rolul SUA în respingerea atacurilor iraniene cu rachete împotriva Israelului și sprijinul pentru aliații din Indo-Pacific împotriva militarismului chinezesc în creștere în regiune.

”Mulțumită forțelor armate americane, facem ceea ce numai America poate face în calitate de națiune indispensabilă, singura superputere a lumii”, a spus Biden.

Președintele urmează să participe luni la slujba de Ziua Memoriei de la Cimitirul Național Arlington din Virginia. O săptămână mai târziu, el se va deplasa în Normandia, Franța, pentru a participa la ceremoniile care marchează cea de-a 80-a aniversare a invaziei din Ziua Z.

Este de așteptat ca Biden să țină un discurs important despre eroismul forțelor aliate în cel de-al Doilea Război Mondial și despre amenințările continue la adresa democrației în prezent.

În calitate de vicepreședinte, el s-a adresat de două ori unei promoții de cadeți absolvenți la academia aflată la 64 km nord de New York, dar aceasta a fost prima dată în calitate de președinte.

Donald Trump, contracandidatul republican al lui Biden în alegerile din 2024, a fost ultimul președinte care a luat cuvântul la o ceremonie de absolvire la West Point, în 2020.

Campusurile universitare din întreaga națiune au izbucnit în proteste uneori violente din cauza sprijinului lui Biden pentru războiul Israelului împotriva Hamas, după atacul din 7 octombrie al grupului militant. Studenții au folosit discursurile de început de an la universități precum Harvard, Duke și Yale pentru a protesta împotriva acțiunilor lui Biden.

Mişcarea studenţească împotriva ofensivei israeliene în Gaza se răspândeşte în întreaga lume

Mişcarea studenţească împotriva ofensivei israeliene în Fâşia Gaza continuă în întreaga lume: pornind de la campusurile americane şi fiind uneori ţintă a represiunii poliţieneşti, a ajuns la Paris, Lausanne, Berlin, Montreal, Mexic şi chiar Sydney.

Academia militară a fost fondată în 1802 de președintele Thomas Jefferson pentru a pregăti ofițeri ai armatei și a produs unii dintre cei mai mari generali ai Statelor Unite, inclusiv doi care au ajuns președinți.

În 2020, Biden a câștigat 44% dintre alegătorii care au declarat că au servit în armată, potrivit datelor.

The post Biden a subliniat angajamentul SUA față de Israel, Ucraina și regiunea Indo-Pacific. ”Facem ceea ce numai America poate face în calitate de națiune indispensabilă” appeared first on tvrinfo.ro.

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri