Caută
Close this search box.

Campanie de strângere de fonduri pentru jurnalista Anca Apostol / Colega noastră luptă pentru a-și recupera viața normală

Campanie de strângere de fonduri pentru jurnalista Anca Apostol – Cum puteti ajuta concret? Puteţi dona în contul Ancăi Apostol, cu datele: Anca Daniela Apostol, IBAN RO20RNCB0643029275490001 (lei), ori în contul lui Florin Budescu, cu IBAN RO03INGB0000999902994471 (euro)

Pe 2 februarie a.c., Anca Apostol, jurnalist cu experiență la publicații renumite, ca Tineretul liber, Evenimentul Zilei, Cotidianul, Pro TV Magazin, MagnaNews.ro a suferit un AVC ischemic masiv, care i-a necrozat 2/3 din emisfera cerebrală stângă.

A fost stabilizată la Institutul Naţional de Neurologie şi Boli Cardiovasculare, apoi a făcut recuperare medicală la Spitalul Clinic Universitar Elias si la INRMFB (Spitalul Filantropia). Are mâna dreaptă şi piciorul drept hemiplegice, cu o afazie mixtă.

Înţelege tot ce i se spune, dar nu se poate exprima decât cu: „da”, „of” şi „aoleu”. Însă există semne bune. Are dureri atroce pe braţul drept, ceea ce înseamnă că începe să se recupereze şi că va mişca mâna, iar piciorul drept începe deja să se mişte puţin, pe reflex neuro şi de câteva zile chiar mai mult decât atât.

 

 

Acum, e internată la Enayati Hospital, unde continuă recuperarea.

Revenirea în sistemul spitalier de recuperare de stat este o aventură. Conform Contractului-cadru din Sănătate, un spital nu poate interna un pacient mai mult de 2-3 săptămâni. Dacă o face, CNAS decontează în continuare numai 10% din serviciile medicale, aşa că spitalele de stat pur şi simplu te externează.

Anca e în liste de aşteptare, la mai multe centre de recuperare de stat, dar trebuie să se recupereze intens acum, altfel rămâne cu sechele.

De reuşita refacerii ei depinde dacă îşi va mai continua cariera sau nu, dar în primul rând cât va mai trăi: un pacient post-AVC are în România o durată medie de viaţă de 3-4 ani.

Dar noi toți putem face o diferență acum, cu o donație. Putem ajuta un om să vorbească, să se deplaseze, să mănânce singur, să facă tot ce urmează să faceți dv., după ce citiți acest mesaj, și reprezintă „normalul”.

Anca Apostol are nevoie de 10.000 de euro, pentru recuperarea medicală timp de o lună, la Enayati Hospital, astfel încât să nu mai depindă de hachiţele şi tarele sistemului spitalicesc de stat.

Cum puteti ajuta concret? Puteţi dona în contul Ancăi Apostol, cu datele: Anca Daniela Apostol, IBAN RO20RNCB0643029275490001 (lei), ori în contul lui Florin Budescu, cu IBAN RO03INGB0000999902994471 (euro)

Florin Budescu (soţ) 0757 216 733

Violeta Bodrug (mamă) 0731 643 062

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri