Caută
Close this search box.

Cel puțin 11 persoane au fost ucise și 40 rănite, după  un atac rusesc în Harkov. 16 persoane sunt date dispărute. Zelenski: Bombele și rachetele aeriene ghidate vizează viața obișnuită a orașului

Cel puțin 11 persoane au fost ucise și 40 rănite, după  un atac rusesc asupra unui magazin cu materiale de construcţii din Harkov, potrivit unor oficiali citaţi de CNN. Alte 16 persoane sunt date dispărute, inclusiv cel puțin 11 angajați ai centrului comercial.

Oficialii au declarat că în centrul comercial din Harkov, lovit de ruşi se aflau aproape 200 de persoane în momentul în care a avut loc lovitura.

„Sirena de raid aerian s-a declanșat și unele persoane au reușit să iasă din clădire, aproximativ 100 de persoane. Cu toate acestea, mai erau încă oameni în interiorul clădirii”, a declarat Oleh Siniehubov, șeful administrației militare regionale din Harkov, într-un interviu acordat televiziunii naționale.

Două dintre persoanele care au murit erau angajați ai magazinului, a declarat șeful Procuraturii regionale din Harkov, Oleksandr Filchakov.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a calificat lovitura drept un „atac brutal” într-o postare pe X.

For the entire day, Kharkiv has been under Russian terrorist strikes. The air raid in the Kharkiv region has been ongoing for more than 12 hours.

Guided aerial bombs and missiles are targeting the ordinary buildings of Kharkiv, the ordinary civilian life of the city. A… pic.twitter.com/DVLOhrq7Oq

— Volodymyr Zelenskyy / Володимир Зеленський (@ZelenskyyUa) May 25, 2024

„Bombele și rachetele aeriene ghidate vizează clădirile obișnuite din Harkov, viața civilă obișnuită a orașului (…) Le mulțumesc tuturor celor care sprijină Ucraina și Harkovul nostru acum și care condamnă teroarea rusă. Este important să fim cu toții uniți pentru a ne asigura că teroarea rusă este învinsă și că toți cei responsabili de aceste atacuri primesc un răspuns corect. Toți cei care ne sprijină cu sisteme de apărare aeriană, toți cei care aprovizionează Ucraina cu arme pentru a se apăra împotriva teroriștilor ruși și toți cei care sunt alături de noi în lume și nu duc lipsă de determinare sunt o adevărată salvare” a scris Zelenski pe X.

Ministrul ucrainean de Interne, Ihor Klymenko, a declarat că „cantități semnificative de materiale inflamabile” din interiorul hipermarketului fac „complicată” lupta împotriva flăcărilor, adăugând că există, de asemenea, posibilitatea ca focul să se extindă și mai mult la depozitele din apropiere.

În timpul nopţii, forțele ucrainene au distrus 12 rachete și toate cele 31 de drone lansate de Rusia în timpul ultimului său atac aerian, au declarat duminică forțele aeriene ucrainene, informează Reuters.

Două rachete hipersonice Kinjal au trecut de apărarea aeriană, dar autoritățile nu au oferit imediat detalii despre locul unde au lovit.

Forțele aeriene au declarat că rachetele și dronele au fost doborâte deasupra unor părți din sudul, centrul, vestul și nordul Ucrainei.

The post Cel puțin 11 persoane au fost ucise și 40 rănite, după  un atac rusesc în Harkov. 16 persoane sunt date dispărute. Zelenski: Bombele și rachetele aeriene ghidate vizează viața obișnuită a orașului appeared first on tvrinfo.ro.

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri