Caută
Close this search box.

Demonstrații în Germania, în sprijinul unui europarlamentar atacat în timp ce lipea afișe pentru campania sa electorală. „Naziștii ajung la putere nu când au majorități, ci când democrații devin pasivi”

Mii de oameni au participat la demonstrații în Germania, în sprijinul unui europarlamentar atacat în timp ce lipea afișe pentru campania sa electorală. Incidentele împotriva politicienilor s-au dublat în ultimii ani în Germania.

Cea mai mare demonstrație a avut loc la Berlin, în dreptul porții Brandenburg, simbol al reunificării Germaniei. A fost și un protest împotriva extremismului – chiar dacă atacurile împotriva europarlamentarilor și candidaților nu au fost revendicate de o structură politică.

Lars Klingbeil, lider SPD, social-democrat: A generat un climat în societatea noastră care i-a încurajat pe unii oameni să bată voluntari, activiști și politicieni. Extrema dreaptă are un rol în schimbarea climatului din țară, și trebuie să abordăm fără echivoc acest rol.

Ricarda Lang, lider federal, Alianța 90 / Verzii: Știm din istorie: naziștii ajung la putere nu când au majorități – ci când democrații devin pasivi.

Atacul pe care îl condamnă germanii din toată țara a avut loc la Dresda – oraș est-german, o zonă în care extrema dreaptă este extrem de activă.

Un politician social-democrat a fost lovit când își lipea singur afișe, într-o zonă permisă pentru asta. Patru oameni l-au acostat și l-au bătut. Unul singur s-a predat poliției.

Văd paralela aici. Parcă am fost în 1930, când brute naziste îi băteau pe oameni.

Dacă nu intervenim de la început să zicem „până aici”, acest caz izolat duce la un al doilea, al treilea, al patrulea. Și apoi ne uităm unii la alții și ne întrebăm cum a fost posibil.

Potrivit ziarului The Guardian, anul trecut au fost comise aproape 2800 de infracțiuni împotriva politicienilor, în Germania.

Săptămâna aceasta, ministrul de interne german va organiza o conferință națională cu autoritățile landurilor pe această temă.

The post Demonstrații în Germania, în sprijinul unui europarlamentar atacat în timp ce lipea afișe pentru campania sa electorală. „Naziștii ajung la putere nu când au majorități, ci când democrații devin pasivi” appeared first on tvrinfo.ro.

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri