Caută
Close this search box.

Doi frați australieni și un turist american dispăruți în Mexic au fost găsiți într-un puț, împușcați în cap

Autoritățile mexicane au confirmat că trei cadavre găsite împușcate în cap și aruncate într-o fântână sunt ale unor turiști dispăruți, printre care un cetățean american și doi frați australieni.

Rudele americanului Jack Carter Rhoad și ale fraților australieni Jake și Callum Robinson au identificat trupurile fără a fi nevoie de efectuarea unor teste genetice, a precizat duminică într-un comunicat biroul procurorului general din Baja California, Mexic, potrivit CNN.

Trei cetățeni mexicani interogați anterior în legătură cu dispariția turiștilor au fost arestați sub suspiciunea de răpire, a precizat biroul procurorului general. Unul dintre suspecți a fost identificat ca fiind Jesús Gerardo „N”, alias „El Kekas”.

Cei trei prieteni se aflau într-o excursie de surfing și camping în apropiere de orașul Ensenada, la aproximativ 100 de kilometri sud de orașul de frontieră Tijuana, când au dispărut pe 29 aprilie, și se crede că au fost uciși, potrivit autorităților.

Procurorul general al statului Baja California, Maria Elena Andrade Ramirez, s-a întâlnit duminică cu părinții victimelor și „a reafirmat angajamentul total al instituției de a continua ancheta privind aceste evenimente nefericite până când cei responsabili vor fi deferiți justiției.”

Este posibil ca surferii să fi fost atacați în timpul unei tentative de jaf al unui vehicul al acestora, au declarat oficialii, citând investigațiile preliminare.

O camionetă albă incendiată a fost găsită la o fermă din Santo Tomas, la aproximativ 65 de kilometri de locul unde au fost găsite cadavrele, a declarat o sursă din cadrul poliției locale pentru CNN. S-a confirmat că vehiculul este același cu cel cu care Callum Robinson a postat o imagine pe Instagram cu o săptămână înainte de dispariție.

Ministerul mexican de Externe și-a exprimat duminică condoleanțele într-o declarație: „Ministerul de Externe este solidar cu familiile victimelor în acest eveniment tragic și regretă profund ceea ce s-a întâmplat.”

Baja California a fost afectată de violențele cartelurilor în ultimii ani, dar acestea au loc rareori în zone turistice precum Ensenada, notează CNN.

În timp ce unele regiuni ale Mexicului sunt destinații turistice consacrate, infracțiunile violente, inclusiv răpirile și traficul de persoane afectează alte părți ale țării, în special în zonele de frontieră. Rata omuciderilor din Mexic este printre cele mai ridicate din lume, iar peste 100.000 de persoane sunt în continuare date dispărute în țară.

În 2015, cadavrele surferilor australieni Dean Lucas și Adam Coleman au fost găsite într-o furgonetă incendiată în statul Sinaloa. Autoritățile au declarat că aceștia au fost uciși de traficanți de droguri care jefuiau automobiliști.

The post Doi frați australieni și un turist american dispăruți în Mexic au fost găsiți într-un puț, împușcați în cap appeared first on tvrinfo.ro.

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri