Caută
Close this search box.

Experţi: Opriţi copiii să folosească smartphone până la 13 ani

Experţi: Opriţi copiii să folosească smartphone până la 13 ani

Copiilor nu trebuie să li se permită să folosească smartphone-uri până la 13 ani și ar trebui să li se interzică accesarea rețelelor de socializare convenționale, cum ar fi TikTok, Instagram și Snapchat, până la 18 ani, potrivit unui raport expert, comandat de Emmanuel Macron.

Președintele francez le-a cerut oamenilor de știință și experților să sugereze ghiduri de utilizare a ecranului pentru copii, ca să ia măsuri, limitând expunerea. Nu e clar cum ar putea proceda acum guvernul, după publicarea raportului. Macron a spus în ianuarie: “S-ar putea să existe interdicții, ar putea exista restricții”.

Raportul spune că copiii trebuie protejați de strategia “industriei tehnologice de a capta atenția copiilor, folosind toate formele de părtinire cognitivă, pentru a bloca copiii pe ecranele lor, a-i controla, a-i angaja și a-i monetiza”.

Raportul a stipulat că copiii au devenit mărfuri “pe această nouă piață tehnologică”, adăugând: ”Vrem ca [industria] să știe că am văzut ce fac și nu îi vom lăsa să scape aşa“.

Un studiu de trei luni realizat de oameni de știință și experți, condus de un neurolog, Servane Mouton, și Amine Benyamina, șefa serviciului de psihiatrie și dependență de la Spitalul Paul-Brousse, a declarat că copiii sub trei ani nu ar trebui să aibă nici o expunere la ecrane – televiziunea fiind inclusă – și nici un copil nu ar trebui să aibă un telefon înainte de vârsta de 11 ani, conform The Guardian.

Orice telefon oferit unui copil cu vârste cuprinse între 11 și 13 ani ar trebui să fie un telefon fără acces la Internet, a spus acesta, setând vârsta minimă la care ar trebui să li se permită un smartphone conectat la Internet la 13 ani.

Un tânăr de 15 ani ar trebui să poată accesa doar ceea ce e numit “etic ” social media, cum ar fi Mastodon. Social media convențională, comercializată în masă, bazată pe profit, cum ar fi TikTok, Instagram sau Snapchat nu ar trebui să fie disponibilă adolescenților până la 18 ani. Adolescenții ar trebui să primească o educație mai bună asupra științei, pentru a dormi suficient.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri