Caută
Close this search box.

”Febra Magyar” cuprinde Ungaria. Opozantul lui Orban îi cucerește conaționalii săi

Provocare fără precedent în ultimii ani pentru premierul Viktor Orban. Un tânar lider politic, cândva în interiorul puterii, reuşeşte să adune mase de oameni la proteste faţă de actualul şef al guvernului Ungariei şi afişeaza o abordare diferită de cea practicată de partidele tradiţionale din opoziţie. ”Febra Magyar”, după numele adversarului lui Orban, se extinde în întreaga ţară.

Așa a fost atmsfera la Debretin, un fief al partidului Fidesz al lui Viktor Orban. Peste 10.000 de oamenii au venit să-l vadă pe cel care crede că poate fisură administrația actuală de la Budapesta, cu o lună înaintea europarlamentarelor. Peter Magyar a apărut în prim planul scenei politice în februarie, a părăsit poziția de înalt funcționar și s-a revoltat împotriva puterii. Este un avocat de 43 de ani, are experiență la Bruxelles și a fost soțul lui Judit Varga, fost ministru al justiției. A creat mișcarea Respect și Libertate și promite lupta anticorupție și ridicarea nivelului de trăi. 

Peter Magyar, lider al unui partid de opoziţie din Ungaria: Azi, marea majoritate a poporului maghiar s-a săturat de elită conducătoare, de ură, de apatie, de propagandă și dezbinări artificiale. Ungurii își doresc cooperare, iubire, unitate și pace.

Mii de persoane au protestat în Debreţin împotriva premierului ungar Viktor Orban

Mii de maghiari au protestat împotriva premierului naţionalist Viktor Orban, duminică, în cadrul unui miting.

Pe Peter Magyar îl consider credibil, pentru că vine din interior. Este conștient de lucrurile care creează cu adevărat probleme în această țară.

Sunt opinii diferite printre analiști cu privire la succesul acestei mișcări politice. Nu e clar dacă Peter Magyar va reuși să coaguleze votanții opoziției și să reperzinte un real pericol pentru administrația Orban. Pe de altă parte, este o premieră în ultimii 14 ani de putere Orban, când un lider reușește să mobilizeze mii de oameni la Budapesta și în regiuni ale Ungariei.

The post ”Febra Magyar” cuprinde Ungaria. Opozantul lui Orban îi cucerește conaționalii săi appeared first on tvrinfo.ro.

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri