Caută
Close this search box.

Grevă generală în Argentina, în principalele sectoare economice

Grevă generală în Argentina, în principalele sectoare economice

Sindicatele din Argentina protestează față de măsurile de austeritate ale noului cabinet al președintelui Javier Millei. Aproape toate sectoarele, inclusiv transportul public, agricultură, traficul aerian și sectorul bancar, au întrerupt complet activitățile timp de 24 de ore, în semn de nemulțumire față de guvern.

Greva a dus la suspendarea curselor aeriene, paralizarea activitățîi portuare și închiderea școlilor și universităților. Purtătorul de cuvânt al lui Millei a declarat că aproximativ 7 milioane de persoane sunt afectate de greva din sectorul transportului public.

Argentinienii spun că măsurile luate de noul guvern au dus la o scădere dramatică a nivelului de trăi.

Fiecare are dreptul sã-și exprime nemulțumirile, dar aceste acțiuni îi afecteazã și pe cei care vor sã munceascã. Mulți oameni care doresc sã lucreze, nu pot sã ajungã la locul de muncã din cauza grevei, ceea ce duce la deducerea unei zile de platã. Consider cã greva este excesivã în acest moment pentru țara noastrã și cred cã trebuie sã ne asumãm responsabilitatea și sã ne întoarcem la treabã, pentru cã nu existã o altã cale”, susține un argentinian, conform TVRInfo.

Mai multe sindicate s-au mobilizat împotriva campaniei președintelui Milei de a reducere cheltuielile publice.

Sindicatele susțin că prin noile măsuri guvernul încearcă să favorizeze interesele bogaților în detrimentul muncitorilor și să reducă sau să elimine drepturile acestora.

Toate aceste greve vin în contextul în care guvernul încearcă să treacă prin parlament un plan amplu de reforme, inclusiv reforme în domeniul dreptului muncii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri