Caută
Close this search box.

În Snagov a fost instalat limitatorul care îi oprește doar pe șoferii care încalcă indicațiile privind viteza

O comună din județul Ilfov este prima localitate din România în care a fost montat un limitator de viteză inteligent. Dispozitivul are senzori, identifică viteza de la distanță și îi lasă să treacă doar pe cei care respectă limita de viteză.

În zona din Ghermanesti, în Ilfov, în care va fi instalat sistemul, limita de viteză e de 30 de kilometri pe oră. Deși școala se află chiar în centrul localității, iar mulți copii și părinți traversează pe zebră, unii șoferi calcă pedala de accelerație fară să țină cont de restricție.

Autoritățile locale au montat un limitator cu senzori ce le permite să treacă doar șoferilor care respectă viteza legală. Înainte cu 160 de metri de pragul care ar trebui să îi facă pe șoferi să încetinească va fi montat un panou. Acesta anunță că urmează un sistem inteligent.

Mihai Anghel, primarul comunei Snagov: Nu este un model cumpărat, este un prototip care se implementează în Romania în premieră în comuna Snagov. Am ajuns la concluzia că este necesar să montam un astfel de bumper inteligent aici, în zona școlii.

Felix Horațiu Șerb, directorul companiei care a adus tehnologia în România: Sistemul este format din niște panouri de avertizare, senzori și un prag reductor. Practic acest prag reductor stă ridicat în momentul în care senzorii detectează că șoferii respectă viteza acest bumper coboară.

Sistemul inovativ a fost folosit pentru prima dată în Mexic, iar tehnicienii de acolo au venit să se asigure că dispozitivul montat în comuna din Ilfov va funcționa.

CITEȘTE ȘI: Bucureștiul este pe locul opt în lume la aglomerația în trafic, iar în Europa este pe locul patru

Juan Carlos Ortiz, reprezentantul firmei care a dezvoltat tehnologia: Avem opt prototipuri în Mexic care au ajutat mult în siguranța rutieră. În Mexic lumea nu respectă viteza, însă unde am implementat sistemul, mai mai mult de 95 % respectă viteza.

Compania intenționează să testeze limitatoare de viteză inteligente și în alte orașe aglomerate din România.

The post În Snagov a fost instalat limitatorul care îi oprește doar pe șoferii care încalcă indicațiile privind viteza appeared first on tvrinfo.ro.

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri