Caută
Close this search box.

Intervenție în forță a polițiștilor, la prestigioasa universitate UCLA

Intervenție în forță a polițiștilor, la prestigioasa universitate UCLA

Poliția a intervenit în forță pentru a distruge baricadele studenților de la una dintre cele mai prestigioase universități americane, UCLA, după violenţele extreme generate de manifestanții pro-palestinieni.

Și la Universitatea Wisconsin forțele de ordine au distrus corturile demonstranților și au făcut arestări. Potrivit presei americane, în spatele protestelor se află organizații pro-palestiniene. Inspirați de colegii de peste ocean, și studenții din Marea Britanie au început manifestații similare. Atenție, urmează imagini cu impact emoțional!

La universitatea UCLA din Los Angeles, studenții au urmat exemplul colegilor de la Columbia și s-au baricadat în campus. Poliția le-a dat un termen de grație ca să plece din zonă, dar tinerii au igorat ordinul poliției care a intrat cu forța pentru a distruge baricadele. Forțele de ordine au îndepărtat grilajele şi plăcile de lemn în timp ce protestatarii determinați să rămână au ripostat.

Scenariul de la UCLA este copia celui de la universitatea new-yorkeză Columbia unde, după intervenția în forță a poliției, spiritele s-au calmat.

Cu toate acestea, profesorii solicită redeschiderea campusului, condamnă acțiunile polițiștilor și cer retragerea imediată a acestora.

Primarul orașului New York a declarat că situația de la prestigioasa universitate a fost generată de agitatori din exterior care nu au nici o legătură cu mediul academic.

Tensiunile au escaladat și la universitatea Wisconsin. Polițiștii au distrus corturile și baricadele studenților din interiorul campusului. După confruntările cu forțele de ordine cel puțin 12 persoane au fost arestate, conform TVRInfo.

Pentru a preveni izbucnirea unor noi proteste, mai multe universități din Statele Unite au trecut la cursuri online.

În Anglia, studenții din Leeds, Newcastle și Bristol au urmat exemplul americanilor și au instalat și ei corturi, în afara clădirilor universitare, în semn de protest.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri