Caută
Close this search box.

Inundații devastatoare în Brazilia. Peste 100 de morți

Inundații devastatoare în Brazilia. Peste 100 de morți

Inundațiile devastatoare din sudul Brazilia continuă să facă ravagii. În regiunea Rio Grande do Sul, peste 100 de oameni și-au pierdut viața din cauza fenomenelor meteorologice extreme, iar peste 130 sunt dispăruți. Meteorologii anunță că alte ploi abundente urmează să lovească țară.

Peste 160.000 de persoane au rămas fără adăpost din cauza inundațiilor. Imaginile din satelit arată amploarea catastrofei; întregi cartiere au fost acoperite de apă, drumurile și podurile au fost distruse, iar Aeroportul din capitală este complet inundat. În unele zone, apele au ajuns până la nivelul acoperișurilor.Mai bine de 750 de persoane au fost rănite, conform TVRInfo.

Pe fondul inundațiilor a crescut numărul infracțiunilor inclusiv abuzuri sexuale în adăposturi. Cel puțîn 47 de persoane au fost arestate.

Cantitățile record de precipitațîi din regiunea de sud a Braziliei au fost asociate Fenomenului El Nino. Se estimează că aproximativ 1,5 milioane de oameni au fost afectați de inundațiile provocate de acest fenomen. Reconstrucția zonelor afecatte este estimată la aproape 4 miliarde de dolari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri