Caută
Close this search box.

Israelul a preluat controlul asupra părții palestiniene a punctului Rafah. Granița, închisă din cauza tancurilor israeliene

Forțele israeliene au preluat controlul asupra părții palestiniene a punctului de trecere Rafah din Gaza, a anunțat în această dimineață postul de radio al Tsahalului. Este o mișcare menită să demonstreze că Hamas nu mai are controlul în Fâșie, comentau încă de ieri voci autorizate.

Informația a fost confirmată de un purtător de cuvânt al autorității vamale din Gaza care a anunțat că punctul de frontieră Rafah a fost închis pe partea palestiniană din cauza prezenței tancurilor israeliene. Trei surse umanitare au declarat pentru Reuters că tranzitul de ajutor umanitar prin punctul de frontieră a fost oprit.

Operațiunea militară israeliană asupra Rafah a început de luni când Israelul a efectuat atacuri aeriene în estul orașului. Înainte de atac, a emis ordine de evacuare pentru 100.000 de palestinieni dintr-o parte a orașului, declanșând un exod de mii de oameni.

Armata israeliană a anunțat luni seara că efectuează lovituri direcționate împotriva Hamas la Rafah, unde se adăpostesc 1,4 milioane de civili palestinieni.

The post Israelul a preluat controlul asupra părții palestiniene a punctului Rafah. Granița, închisă din cauza tancurilor israeliene appeared first on tvrinfo.ro.

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri