Caută
Close this search box.

Muzeul Satului din Baia Mare, redeschis publicului, cu un târg al meşterilor populari şi muzică

Sezonul de vizitare a Muzeului Satului din municipiul Baia Mare va fi inaugurat în a doua zi de Paşti cu un mic târg al meşterilor populari şi un concert de muzică populară, a declarat, luni, pentru Agerpres, directorul muzeului, Monica Mare.

„Fiind a doua zi de Paşte, muzeul s-a gândit să marcheze în acest fel deschiderea sezonului de vizitare pentru turiştii români şi străini. Evenimentul coincide cu marcarea unor tradiţii pascale specifice satului maramureşan, a unor tradiţii agrare care în unele sate din judeţ au loc chiar în a doua zi de Paşti. Primăvara este anotimpul renaşterii, iar noi intenţionăm să prezentăm publicului în această după-amiază tradiţii şi obiceiuri legate de satul nostru care au loc în perioada sărbătorilor pascale”, a spus Monica Mare.

Potrivit acesteia, la târgul meşterilor populari vizitatorii vor putea achiziţiona din produsele acestora, pot gusta bucate specifice bucătăriei locale, iar copiii vor avea parte de un program special la care vor fi invitaţi să colaboreze.

Deschiderea sezonului de vizitare poartă numele de „Primăvara în Satul de pe Dealul Florilor” şi se bucură de susţinerea Consiliului Judeţean Maramureş alături de Organizaţia de Management al Destinaţiei Judeţene Maramureş.

Evenimentul este organizat în parteneriat cu Muzeul Judeţean de Etnografie şi Artă Populară Maramureş, Ansamblul Folcloric Naţional „Transilvania” şi Centrul Judeţean pentru Promovarea şi Conservarea Culturii Tradiţionale „Liviu Borlan” Maramureş.

Muzeul Satului din municipiul Baia Mare reprezintă una dintre destinaţiile turiştilor români şi străini care ajung în Maramureş, dar aici vin şi numeroşi localnici, elevi sau studenţi care participă la diferite proiecte şi programe culturale iniţiate de instituţie.

The post Muzeul Satului din Baia Mare, redeschis publicului, cu un târg al meşterilor populari şi muzică appeared first on tvrinfo.ro.

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri