Caută
Close this search box.

Netanyahu: „Nicio presiune internaţională” nu va împiedica Israelul „să se apere”

Premierul israelian, Benjamin Netanyahu, a insistat la sfârşitul săptămânii că „nicio presiune internaţională” nu va împiedica Israelul „să se apere”, notează AFP.

„Le spun liderilor din întreaga lume că nicio presiune, nicio decizie a unei instanţe internaţionale nu va împiedica Israelul să se apere”, a declarat Benjamin Netanyahu în cursul unei ceremonii de comemorare a Holocaustului la Memorialul Yad Vashem din Ierusalim.

„Dacă Israelul trebuie să rămână singur, Israelul va rămâne singur”, a insistat premierul israelian, în timp ce o reuniune la Cairo asupra unui proiect de armistiţiu asociat cu eliberarea ostaticilor din Fâşia Gaza s-a încheiat duminică fără progrese, Israelul şi Hamasul rămânând inflexibile după şapte luni de război.

El a denunţat, de asemenea, „acest vulcan teribil al antisemitismului” care se răspândeşte în întreaga lume împotriva Israelului din cauza războiului său din Fâşia Gaza, declanşat după atacul fără precedent al Hamas din 7 octombrie.

Războiul a izbucnit pe 7 octombrie, când comandouri ale Hamas au lansat un atac fără precedent în sudul Israelului, care s-a soldat cu moartea a peste 1.170 de persoane, în principal civili, potrivit unui bilanţ al AFP întocmit pe baza datelor oficiale israeliene.

În timpul atacului, peste 250 de persoane au fost răpite şi 128 rămân captive în Fâşia Gaza, iar 35 au murit, potrivit armatei.

The post Netanyahu: „Nicio presiune internaţională” nu va împiedica Israelul „să se apere” appeared first on tvrinfo.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri