Caută
Close this search box.

Papagalul Gino, „locatarul” unui bar din Italia, mutat de poliţie într-o grădină. Proprietarul se teme că pasărea vă intra în depresie

Gino, un papagal amazonian cu cap galben, a fost mutat dintr-un bar din Castel Cerreto, Italia, într-o grădină după o plângere anonimă privind starea sa de sănătate, relatează Corriere dela Sera și L’Eco di Bergamo.

Gino, mascota barului New Pilly, locuia într-o colivie din anul 2018, la intrarea localului.

În urma unei plângeri anonime privind starea sa de sănătate, pasărea a fost mutată de poliția locală într-o grădină.

Persoana care făcut sesizarea a susținut că Gino este „prea steresat” din cauza zgomotului și afectat de fumatul pasiv.

„Ni s-a spus că Gino nu poate sta într-un loc public, deoarece cușca, poziționată pe verandă, l-ar expune la intemperii și, mai ales, la fum. Suntem nedumeriți pentru că animalul este bine îngrijit. Atunci când este frig sau plouă, cușca este protejată cu folii de plastic. Veranda se umple doar atunci când oamenii iau masa acolo și atunci se interzice fumatul, iar aceasta nu este închisă”, a explicat un barman.

Poliția locală a confirmat că pasărea era sănătoasă, bine hrănită, iar colivia era curată şi de dimensiuni corespunzătoare.

 „Desfășurăm investigații aprofundate”, a spus comandantul Giovanni Vinciguerra, „în ceea ce privește legislația și reglementările municipalității privind bunăstarea animalelor”.

Incidentul a stârnit controverse în satul Castel Cerreto, unde Gino este foarte cunoscut și iubit, mai ales de copii.

Patronul și locuitorii sunt acum îngrijorați de starea de sănătate a păsării, despre care cred că ar putea intra în depresie.

„Ne temem că, odată scos din habitatul său, Gino s-ar putea îmbolnăvi”, a explicat Pierluigi Pilenga, patronul barului. „Acum, tot ce rămâne de făcut este să vedem cum se comportă și să sperăm că nu suferă. Deocamdată”, a adăugat acesta.

„Ca să îl putem primi înapoi, avem nevoie de un raport care să certifice starea bună de sănătate a lui Gino”, a mai spus Pilenga.

The post Papagalul Gino, „locatarul” unui bar din Italia, mutat de poliţie într-o grădină. Proprietarul se teme că pasărea vă intra în depresie appeared first on tvrinfo.ro.

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri