Caută
Close this search box.

Parchetul spaniol a cerut clasarea unei proceduri judiciare intentate pentru fraudă fiscală cântăreţei Shakira

Parchetul spaniol a anunţat miercuri că a cerut clasarea unei proceduri judiciare intentate pentru fraudă fiscală cântăreţei Shakira, care a reuşit să evite un proces la sfârşitul anului trecut în cadrul unei acţiuni separate în schimbul achitării unei amenzi consistente, informează AFP.

„Parchetul consideră că nu există indicii suficiente” pentru a o judeca în penal pe artista columbiană, în cadrul acestei proceduri pentru fraudă fiscală aferentă anului 2018, a anunţat instituţia spaniolă într-un comunicat.

Un tribunal de la periferia Barcelonei anunţase în iulie 2023 lansarea acestei proceduri împotriva cântăreţei Shakira, bănuită că ar fi utilizat companii cu sedii în paradisuri fiscale pentru a evita să plătească integral impozitul său pe venit şi impozitul pe avere în acel an.

Cântăreaţa a achitat o amendă de 6,6 milioane de euro în luna următoare pentru a-şi demonstra disponibilitatea de a-şi reglementa situaţia în raport cu fiscul spaniol. Acea sumă a inclus, pe lângă taxele datorate fiscului, dobânzi de întârziere şi costuri de regularizare.

Într-o altă procedură de fraudă fiscală ce a vizat anii 2012, 2013 şi 2014, Shakira a fost convocată la tribunal în noiembrie 2023, dar a încheiat în ultimul moment un acord cu Parchetul spaniol, evitând astfel desfăşurarea unui proces.

Celebra cântăreaţă a fost condamnată, în cadrul acelui acord, la plata unei amenzi de peste 7,3 milioane de euro, care corespunde cu „50% din fraudă”. Ea plătise deja 17,45 milioane de euro către autorităţile fiscale pentru a-şi regulariza situaţia în această chestiune.

Vedeta pop, care s-a mutat alături de copiii ei la Miami după ce s-a despărţit anul trecut de partenerul ei de viaţă, fostul fotbalist spaniol Gerard Pique, se află în vizorul fiscului din Spania şi pentru impozitele aferente anului 2011. Preluare Agerpres

The post Parchetul spaniol a cerut clasarea unei proceduri judiciare intentate pentru fraudă fiscală cântăreţei Shakira appeared first on tvrinfo.ro.

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri