Caută
Close this search box.

Peste 70 de mii de turiști, de 1 Mai și Paște, pe Litoral

Peste 70 de mii de turiști, de 1 Mai și Paște, pe Litoral

Festivalurile de muzică, cele gastronomice și petrecerile din cluburi au atras cei mai mulți turiști în Mamaia și Costinești, dar Vama Veche a avut cel mai mare grad de ocupare.

Anul acesta, turiștii au optat pentru mai multe nopți de cazare și au petrecut cinci sau șase zile la mare. Turiștii străini au fost interesați mai ales de festivalul de muzică electronică.

A fost o săptămână bună pentru hotelierii de pe litoral. Peste 70 de mii de turiști și-au petrecut minivacanța la mare. Cei mai mulți au ajuns în Mamaia și Mamaia Nord, atrași de petrecerile din cluburi, de muzica electronică și de produsele gastronomice, conform TVRInfo.

Corina Martin, secretar general, Federaţia Patronatelor din Industria Ospitalităţii: Am atras mai mulți turiști de Paște ca în alți ani. Turiștii și-au putut alege din mai multe opțiuni de intervale calendaristice.

Cel mai mare grad de ocupare, de peste 90 la sută, a fost în Vama Veche.

Ana-Maria Stancu, corespondent TVR: A crescut numărul de nopți de cazare la 5-6 și, deși prețurile sunt mai mari cu aproximativ 20 de procente, mulți au profitat de reducerile timpurii.

Ştefan Necula, director agenţie de turism: Au preferat hotelurile de 3 și 4 stele. 1100 de lei prețul pe sejur în medie.

Festivalurile de muzică au atras cei mai mulți turiști. În Mamaia, peste 35 de mii de persoane au fost prezente în cele șapte nopți de distracție. Mai mult de 90 la sută au fost turiști străini.

Radu Tănase, purtător de cuvânt, HORA: Au avut clientelă constantă, în schimb celebrele petreceri au înregistrat venituri undeva la jumătate.

Aproape 450 de polițiști au fost prezenți zilnic, în județul Constanța, în această perioadă. Și au prins zeci de persoane care dețineau substanțe interzise.

Luna aceasta, firmele de la mare încep amenajarea teraselor și se pregătesc pentru noi valuri de turiști.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri