Caută
Close this search box.

Premierul Israelului: Intrarea în Rafah are două obiective: întoarcerea ostaticilor şi eliminarea Hamas. SUA avertizează că civilii trebuie protejați

Armata israeliană și-a intensificat atacurile aeriene în Fâșia Gaza, unde a preluat controlul asupra punctului de frontieră cu Egiptul. Este țara care găzduiește așa-numitele discuții ale ultimei șanse în vederea unui acord de armistițiu, care să includă eliberarea prizonierilor. Israelul a dat asigurări Statelor Unite că operațiunea sa la Rafah, în sudul Fâșiei, este limitată ca amploare. Americanii au confirmat blocarea unui transport de muniție pentru Israel, avertizând că civilii din Rafah trebuie protejați.

Operațiuni desfășurate în Rafah de armata israeliană. Au fost desfășurate și tancuri la punctul de trecere a frontierei cu Egiptul. Armata israeliană spune că trupele au localizat guri de tunel în timpul operațiunilor din Rafah, pe care le vor demola.

Punctul de la Kerem Shalom pentru ajutoare umanitare a fost închis duminică, după un atac cu rachete al Hamas. A fost redeschis după două zile, formându-se cozi de kilometri.

Camioanele care transportă apă, hrană și medicamente sunt supuse unor inspecții.

Benjamin Netanyahu, premierul Israelului: În câteva ore, forţele noastre au ridicat drapelul la punctul de trecere Rafah şi le-au dat jos pe cele Hamas. Intrarea în Rafah are două obiective: întoarcerea ostaticilor şi eliminarea Hamas. Am demonstrat deja, în eliberările anterioare, că presiunea militară asupra Hamas este necesară.

Matthew Miller, purtător de cuvânt al Departamentului de Stat: Aceasta pare a fi o operațiune limitată, dar, desigur, o mare parte depinde de ceea ce urmează. Israelul a spus că vrea să conducă o operațiune militară majoră acolo. Am precizat că ne opunem unei astfel de operațiuni și încercăm să ajungem la un acord care să ducă la o încetare a focului.

Ministrul israelian al Apărării a avertizat că armata își va intensifica operațiunile militare împotriva grupării Hamas în Fâșie dacă nu vor fi progrese în privința eliberării ostaticilor reținuți pe teritoriul palestinian.

Israelienii au blocat o autostradă din Tel Aviv, cerând guvernului să accepte propunerea de acord de armistițiu, care prevde și eliberarea de prizonieri palestinieni deţinuţi de Israel.

Administrația Biden a amânat vânzarea a mii de arme de precizie către Israel, potrivit Wall Street Journal, din cauza îngrijorărilor privind ofensiva din Rafah.

The post Premierul Israelului: Intrarea în Rafah are două obiective: întoarcerea ostaticilor şi eliminarea Hamas. SUA avertizează că civilii trebuie protejați appeared first on tvrinfo.ro.

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri