Caută
Close this search box.

Preotul regizor Ciprian Mega, despre Laura Codruța Kovesi: „N-a fost femeia aceasta un călău la comandă?”

După ce au apărut multiple comentarii și analize false care acuză faptul că filmul „21 de rubini” ar favoriza-o pe Laura Codruța Kovesi, preotul regizor Ciprian Mega a clarificat situația. Pentru lămurire, oferim un fragment dintr-un podcast la care Ciprian Mega a participat în urmă cu o lună, realizat de lect. univ. dr. Ionel Cioară, în care acesta își exprimă părerea despre Laura Codruța Kovesi. 

Referindu-se la avântul feminist de care pare a fi animată coaliția PSD-PNL, în contextul în care au pus cap de listă la europarlamentare o doamnă „independentă”, pe Ramona Chiriac, care a renunțat ulterior, moderatorul podcast-ului l-a întrebat pe Ciprian Mega ce părere are despre faptul că PSD-PNL își propun ca la prezidențiale să defileze tot cu un stindard feminin. Să fie asta soluția de a împrospăta viața politică în România?

PSD-ul și PNL-ul, în formula aceasta de partid unic, au anunțat inițial că lista de la europarlamentare va fi deschisă de o femeie, care, spuneau ei, să nu fi făcut parte din niciun partid politic. Adică pun în practică ceea ce într-un fel sau altul știam sau auzisem noi de anii trecuți. Femeia independentă, bine că nu au continuat prezentarea: să fie înaltă, să fi jucat baschet în adolescență și la moment să fie Procuror European. Apoi, cum calculele au dat greșit, au înțeles dumnealor că nu este bine să scoată acum din joben candidatul surpriză. Și au pronunțat alt nume, al unei doamne complet necunoscute în spațiul public. Aceea s-a și retras imediat.

Dar doamna procuror rămâne, desigur, prezidențiabilă. Adică se reia tema aceasta a justitiției, setea nu după dreptate, ci după răzbunare, amplificarea luptei de clasă, dar distribuită neuniform. Spun ei să nu fi făcut parte din niciun partid politic. Dar DNA-ul ce a fost? Nu un eșafod pentru execuțiile politice, așa cum a fost la vremea lui și CNSAS-ul? Așa a lucrat sistemul: i-a îmbogățit ilicit pe unii, altora le-a creat un culoar politic sau o carieră academică sau pur și simplu i-a tolerat cu trecutul lor colaboraționist. Același sistem, nu înnoit, ci privatizat, cumpărat de multinaționale și de imperii străine, a început să-i tragă de urechi, să-i șantajeze.

N-a fost doamna aceasta efectiv un călău care a lucrat mână în mână cu serviciile secrete, la comandă? Ai văzut cum s-au aliniat Ciucă și Ciolacu înaintea lui Iohannis, speriați parcă, fleșcăiți de sudoarea morții. În fața acestei femei, acești oameni vor fi ca porcul la Ignat. Îmi și imaginez președinta cu siamezii, în culorile unei nuvele din literatura școlară, dacă ne amintim de Fefeleaga cu bietul Bator, o mârțoagă cu două capete (Ciucă și Ciolacu), rânjind la comandă.”

Interviul integral AICI!

Sursă: Solidnews.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri