Caută
Close this search box.

Prima zi de lucru la Parlament după minivacanță, mai mult online. Legiferarea, între vacanțe și campanie electorală

Senatorii și deputații preferă să lucreze online. După minivacanța de Paști, cei mai mulți au optat să dezbată și să voteze la distanță, de pe tablete și laptopuri. Campania electorală îi ține departe de București, se justifică unii aleși. Asta în timp ce alții cer urgent ca legiferarea în Plen să se facă, exclusiv, prin prezența fizică.

Reporter: E corect ca unii să vină la muncă şi alţii să lucreze de acasă?

Sorin Cîmpeanu, senator PNL, vicepreşedinte al Senatului: Atâta timp cât regulamentul permite, este corect!

Alina Sorocean, jurnalist TVR: Din cei 13 membri ai Biroului Permanent al Senatului care trebuiau să fie prezenți în această sală de ședință la ora 12.00, doar cinci au venit la serviciu, restul au optat pentru varianta online.

Holurile au fost aproape pustii. La Senat nu s-a convocat ședința obișnuită de plen și nici nu va fi toată săptămâna.

Radu Mihail, liderul senatorilor USR: Ar trebui să avem un parlament care se întrunește fizic în plen și care și dezbate legi. Vom avea 14 legi în plus cu care vom rămâne în urmă.

Alina Sorocean, jurnalist TVR: În sala de plen a Camerei Deputaților sunt cel mult 60 de deputați. Peste 100 și-au înscris prezența în sistem online.

Cei mai mulți parlamentari consideră că lucrul online este un sistem viabil.

Gabriel Andronache, liderul deputaţilor PNL: Rămâne de văzut dacă vor fi situații în care nu vom putea avea numărul necesar de voturi ca să trecem legile organice. Vom adopta măsurile în consecință, inclusiv retragerea funcționării online și revenire la prezența fizică.

Mircia Chelaru, deputat AUR: Eu pun pe seama unor comodități, a unor necesități, dar, una peste alta, dezbatere adevărată se face ochi în ochi.

Eugen Bejinariu, deputat PSD: E vorba numai de campanie, oamenii se duc în teritoriu, au responsabilități.

Pe 9 mai începe campania electorală pentru alegerile locale și europarlamentare, care vor avea loc pe 9 iunie.

Ca să își ușureze munca, parlamentarii au stabilit că pot vota legile și în sistem hibrid, de pe tabletă sau de pe laptop.

The post Prima zi de lucru la Parlament după minivacanță, mai mult online. Legiferarea, între vacanțe și campanie electorală appeared first on tvrinfo.ro.

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri